SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

Istoric! Pedrosa se impune la Misano, devenind al 8-lea câştigător diferit de Moto GP din 2016

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Tudor CosmaJURNALISPORT - Publicat duminica, 11 septembrie 2016 18:03

Dani Pedrosa (Honda Repsol) a scris o pagină în istoria motomondialului, triumfand în cursa de pe circuitul Misano, în etapa a 13-a, şi devenind al optulea câştigător diferit în ultimele opt curse de MotoGP.

Plecat doar de pe poziţia a 8-a, Pedrosa a avut un start excelent care l-a propulsat în bătălia pentru locul 3, într-un grup în care se mai aflau Marquez, Vinales şi Dovizioso.

În faţă însă, favoritul publicului, Valentino Rossi era cel care făcea legea, depăşindu-l pe coechipierul său Jorge Lorenzo şi conducând cursa.

Pedrosa însă a fost constant cel mai rapid de pe circuit, treacand pe rând de Vinales, Doviziono şi Marquez, iar în turul 17 a trecut şi de campionatul mondial Lorenzo.

Rossi era încă la 1.24 secunde în faţa spaniolului, însă ajutat de gumele soft Michelin, Dani Pedrosa a recuperat deficitul iar în turul 22, cu doar 7 înainte de final devenea lider după un atac agresiv asupra italianului.

Podiumul de final l-a găsit astfel pe "Baby Samurai" pe prima treaptă, cu Rossi pe 2 şi Lorenzo pe 3. Pe locul 4 s-a situat Marc Marquez, principalul candidat la titlul de campion mondial.

În clasamentul general conduce autoritar Marc Marquez cu 223 de puncte, urmat de Valentino Rossi cu 180 şi Lorenzo cu 162.

Motomondialul se mută în Spania, pe 25 septembrie având loc cursa de pe circuitul Aragon.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează