SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MĂSURĂ

Adio, rable! Mașinile EURO 3 și EURO 4 ar putea fi interzise în România!

„Cimitir” de mașini în Anglia, foto: Guliver/gettyimages
„Cimitir” de mașini în Anglia, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 februarie 2020 11:47

Mașinile EURO 3 și EURO 4 nu ar mai putea fi înmatriculate în România, conform noului plan de limitare a poluării. 

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin menținerea unui parc auto cu autovehicule (Euro 6) eficiente sau vehicule cu propulsie electrică și prin interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 și Euro 4, sunt măsuri introduse în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 (PNIESC). 

Varianta revizuită a PNIESC a fost pusă în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. 

În document nu este precizat când ar putea fi adoptată măsura interzicerii înmatriculării autovehiculelor Euro 3 și Euro 4. 

PNIESC a fost revizuit în urma recomandărilor Comisiei Europene. În ceea ce privește cota de energie regenerabilă, Comisia Europeană a recomandat României să crească nivelul de ambiție pentru 2030, până la o pondere a energiei din surse regenerabile de cel puțin 34%. Totul pe auto-bild.ro. 

Elon Musk, anunț ISTORIC despre mașinile Tesla: „Sincer, m-a șocat și pe mine!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
robotzel
robotzel  •  03 Martie 2020, 10:55
Postat de Ion Ion pe 07 Februarie 2020, 14:29

70% din romani nu au ce manca si nu se pot ***, tot de foame, da suntem fuduli nevoie mare,....

nu au bani sa manance dar au rabla in care trebuie sa puna benzina, sa schimbe piese, sa faca ITP, sa plateasca RCA? Oamenii care nu au ce manca nu au masina. Cum spuneam mai devreme: ne plac bmw-urile harburi dar nu vrem sa schimbam pe o masina noua care ar costa tot cam pe acolo. aducem nu stiu ce harb euro 3 din germania cu 3000 euro insa daca am mai pune inca 4000 sa cumparam un logan nou ne doare rau. minte de romani.

robotzel
robotzel  •  03 Martie 2020, 10:52
Postat de nealiniatul pe 08 Februarie 2020, 09:54

Asta este exact ce ne lipsea , adica sa ne batem cuie in talpa cu tot felul de norme care nu prea fac sens. Chinezii si indienii sunt o treime din populatia lumii. Si ei si altii nu fac nimic sa micsoreze poluarea. Dar ne gasim noi, milogii Europei sa o facem. In anii 70 activistii de mediu speriau lumea cu racirea planetei. In anii 90 si pina acum citiva ani vorbeau de incalzire globala. Acum vorbesc de schimbari climatice, iar astea se intimplau si acum 500000 de ani. Toti vrem aer curat si putina poluare, dar trebuie un plan pe zeci de ani si pe tot globul. Dar "epigonii" lumii "moderne" nu mai au cu ce sa sperie lumea si au ajuns la asta.

nealiniatule mintal ce esti si cu cel care ti-a dat apreciere la comentariu. mergem la ce teste vrei tu si o sa iti arat ca rabla pe care o ai scoate mai multe noxe decat una noua. nu ma intereseaza nici racirea si nici incalzirea globala ci ma intereseaza faptul ca tu si cazanul tau arunci in aer ceva ce eu nu am nici o obligatie sa respir. nu ma luati cu marii poluatori (fabricile) pentru ca de alea avem nevoie sa traim. cazanul tau nu reprezinta o priporitate pentru omenire. nu ne-am trezit noi sa facem asta ci este facuta in alte tari de mult. sunt tari in care cu euro 5 motorina nu ai voie sa intri in oras. vezi cazul londrei.

robotzel
robotzel  •  03 Martie 2020, 10:49
Postat de Vladutu Mircea pe 08 Februarie 2020, 11:02

Când vom trece la euro și vom avea salarii ca în UE atunci sa dați legi d-astea mai ***!

nu are nici o legatura cu zona eu si nici cu salariile. este vorba de faptul ca romanul vrea sa aiba bmw euro 3 insa neamtul cumpara logan. suntem gomosi pe stomacul gol. cu o rata decenta poti sa iti cumperi o masina noua. rata la o versiune decenta a Logan este undeva la 700 lei deci despre ce vorbim? Masina nu este o necesitate este un lux pentru ca ea are nevoie si de alte taxe. Se poate merge cu trenul sau autocarul in concediu si transport in comun in orase. Oricum masinile euro 1, 2 si 3 ar putea fi eliminate cu legislatia actuala daca ITP-ul ar fi facut asa cum trebuie si nu ar mai trece rablele care au poluare mai mare decat in cartea tehnica, sisteme de franare cu probleme si asa mai departe. astfel te-ar pune sa o repari de nu ti-ar mai parea ieftin cazanul cu care mergi.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează