SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  BMW

BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează

Fabrica celor de la BMW din Leipzig, foto: Gettyimages
Fabrica celor de la BMW din Leipzig, foto: Gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 11:11 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 11:19

Vânzările BMW de mașini electrice full au depășit cu mult rivali precum Tesla și Volkswagen, care se confruntă cu o cerere în scădere sesizabilă, informează Bloomberg.

Livrările modelelor electrice cum ar fi BMW i4, iX1 și i7 au crescut cu 41% în primele 3 luni ale anului, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, a anunțat BMW miercuri. Rezultatele au ajutat vânzările grupului de vehicule electrice să crească cu 28%.

Aceste rezultate ale producătorului bavarez sunt în contrast major cu încetinirea cererii de vehicule electrice, în special în Europa, scrie sursa citată. Vânzările de mașini electrice s-au retras după ce guvernele au retras stimulentele economice pentru achiziții.

Vehiculele au reprezentat aproximativ 15% din totalul livrărilor BMW anul trecut și se așteaptă să crească la 20% anul acesta. Compania își propune o creștere de cotă în acest an, cu o jumătate de milion de vânzări de vehicule electrice, bazându-se pe 15 modele complet electrice ale mărcilor sale.

Există și o veste îngrijorătoare pentru compania bavareză. BMW se confruntă cu o concurență acerbă în China, cea mai mare piață a sa, unde un război al prețurilor condus de Tesla acţionează asupra industriei. Vânzările BMW și Mini în China au scăzut cu 3,8% în primul trimestru, în timp ce livrările au crescut cu 5,5% în Europa și cu 1,2% în SUA în aceeași perioadă.

BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează
BMW i3, unul dintre modelele electrice ale nemților, foto: Guliver/gettyimages

Volkswagen și Mercedes stagnează sau regresează pe piața mașinilor electrice

Volkswagen AG a declarat că livrările sale de vehicule electrice au scăzut cu 3% în primul trimestru, deoarece câștigurile din China nu au reușit să compenseze o scădere de 24% în Europa.

Mercedes-Benz a anunțat miercuri că vânzările sale de vehicule electrice au scăzut cu 8% în primul trimestru, invocând probleme legate de lanțul de aprovizionare, eliminarea treptată a mașinii Smart Fortwo cu două locuri și cererea lentă din Germania, după ce programele de subvenții de stat au fost abandonate.

La începutul acestei luni, producătorul american Tesla, lider mondial în acest segment al pieței, a raportat pentru prima dată în istoria companiei o scădere a vânzărilor globale de la an la an din 2020.

Volvo e primul mare producător „tradițional” care își ia adio de la diesel

Toyota, revoluție în bateriile auto: baterie de 800km autonomie, care se încarcă într-un timp excelent

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  12 Aprilie 2024, 11:44

Pe primul loc tot Toyota se afla ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează