SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  RECORD

Bogdan Marișca va bifa un record incredibil în Campionatul Național de Raliuri în acest an

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2020 21:23

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că printre sporturile care își pot relua activitatea în următoarea perioadă se numără și automobilismul sportiv, astfel că etapele de raliuri vor fi printre primele care se vor relua în momentul în care autoritățile vor da undă verde pentru competițiile sportive

Dublu campion național absolut de raliuri (2004, 2017), Bogdan Marișca se va număra printre cei care vor intra în istorie în acest an. Pilotul clujean va bifa un record incredibil pentru motorsportul românesc. Al 27-lea sezon consecutiv în Campionatul Național de Raliuri, o performanță pe care niciun alt pilot nu a mai reușit-o de la introducerea competiției, în 1969. 

Marișca, record în sportul românesc

Marișca a debutat în 1994, atunci când actualul campion absolut și totodată colegul său de la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, abia se năștea. Astfel, reputatul pilot intră și într-un top select european, din care mai fac parte Bruno Thierry (39 de ani) sau Paolo Andreucci (33 de ani). 

„Sper să se reia cât mai repede sportul, îmi e extrem de dor de competiții. Voi concura atât timp cât îmi voi permite. Motorsportul reprezintă pentru mine un mod de viață”, a spus pilotul, care de-a lungul celor 27 de ani de carieră nu a ratat decât 10 etape din campionatul național dintr-un total de peste 200. 

Marișca a debutat pe o Dacie 1310

 Bogdan Marișca a debutat în CNR în 1994, atunci când a concurat pe mașina mamei sale, o Dacia 1310. „I-am pus un roll cage cum se folosea în acele vremuri și așa a început povestea. Culmea, chiar la Raliul Clujului m-am răsturnat cu ea", povestește campionul. Interesant este faptul că în aproape 80% din cursele în care a luat startul, Marișca l-a avut în dreapta pe Sebastian Itu, fost handbalist la Steaua și unul dintre cei mai apreciați copiloți din România. Cei doi fac echipă și în prezent, ajutând anul trecut Napoca Rally Academy să cucerească un nou titlu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează