NOUTATI AUTO  ·  MAȘINI ELECTRICE

Fiat Chrysler și firma care produce iPhone-ul, parteneriat gigant! Vor să facă mașini electrice pentru China

Sambata, 18 Ianuarie, 09:59

Fiat Chrysler Automobiles și Foxconn, firma implicată în producerea iPhone-urilor, au pus la cale un parteneriat pentru a construi mașini electrice în China. 

Foxconn a anunțat că cele două companii au pus la punct detaliile unei colaborări uriașe. Firma taiwaneză va asigura partea electrică și cea tehnologică, iar Fiat se va ocupa de partea tehnică. 

Cele două companii discută de mai multe luni și vor ca parteneriatul lor să fie unul care să domine piața de mașini electrice din China. 

Fiat Chrysler vrea astfel să recupereze din terenul pierdut în fața rivalelor la capitolul mașini electrice. Compania italo-americană deține 12 mărci de mașini: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks și SRT.

China este 60% din piața mondială de 2,1 milioane mașini electrice vândute anual la nivel mondial. Până în 2030, specialiștii se așteaptă ca piața să ajungă între 23 și 43 de milioane de unități anuale la nivel global. Conform celor mai ridicate estimări, China va însemna 57% din aceste vânzări.

Citește și:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1