SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  TESLA

Panasonic a scos o baterie auto de 5 ori mai puternică: va reduce costurile de producție pentru Tesla

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 19:47 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 12:22

Panasonic a anunțat lansarea unui nou protip de baterie, conceput special pentru a ajuta Tesla să scadă costurile de producție a automobilelor electrice din gama de lux. Noua baterie are o capacitate de stocare de cinci ori mai mare și ar putea aprofunda parteneriatul pe care compania japoneză îl are cu firma lui Elon Musk.

Bateria prezentată luni e în format 4680 (46 milimetri lățime, 80 milimetri înălțime), informează Reuters. Oficialii companiei japoneze au declarat că nu au de gând să producă baterii pe bază de fosfat de fier-litiu, care sunt mai ieftine și sunt folosite de vehiculele electrice mai accesibile.

Ford investește 11 miliarde $ pentru 3 fabrici de baterii auto și mașini electrice. Unde vor fi construite
FORD
Ford investește 11 miliarde $ pentru 3 fabrici de baterii auto și mașini electrice. Unde vor fi construite

Noile baterii vor fi instalate pe Tesla Model 3 și Model Y

„Am dezvoltat acest produs datorită dorinței puternice a Tesla de a avea baterii mai bune. Credem că acest lucru va cimenta parteneriatul nostru.”, a declarat Kazuo Tadanobu, director al companiei Panasonic.

Noile baterii vor fi folosite, cel mai probabil, pe mașinile Tesla Model 3 și Model Y care vor fi produse în China, în timp ce în Statele Unite ar putea fi folosite pe noile automobile Model 3.

Tesla căuta soluții pentru baterii

Reuters mai scrie că Tesla intenționează să implementeze baterii mai ieftine, pe bază de fosfat de fier-litiu pentru vehiculele sale electrice din gama standard, însă acestea au o densitate energetică mai mică și, prin urmare, trebuie reîncărcate mai des.

Bateriile produse de Panasonic sunt pe bază de nichel-cobalt-aluminiu, prin urmare sunt mai puternice și merg în speciale pe gama de autoturisme mai scumpe. Noua baterie lansată de japonezi are scopul de a dezvolta legăturile de afaceri cu Tesla, într-un moment în care producătorii de vehicule electrice își diversifică furnizorii.

Citește și alte știri despre autovehicule elctrice:

Au existat mașini electrice încă din 1917? Povestea fascinantă a unei imagini care face înconjurul lumii

Elon Musk pregătește noul model de Tesla! Ar putea schimba total piața de mașini electrice

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  27 Octombrie 2021, 20:03

Poate ii baga o baterie din asta si lui Morutan, sa aiba si articolul asta o legatura cu sportul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează