NOUTATI AUTO  ·  RALIURI

Simone Tempestini și Sergiu Itu, colegi la raliuri în Mondiale, rivali în online

Simone Tempestini și Sergiu Itu
Simone Tempestini și Sergiu Itu

Miercuri, 15 Aprilie, 17:46

Echipajul care a câștigat ultimele două ediții ale Campionatului Național de Raliuri, Simone Tempestini și Sergiu Itu, intră și în lupta din Campionatul Național Digital pe Circuit. Nu ca echipaj, ci separați, Sergiu fiind deja un pilot cu experiență în sim racing. 

Cum tot ce ține de motorsport este anulat în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, reprezentanții Napoca Rally Academy se numără printre cei care s-au înscris în competiția online lansată de Federația Română de Automobilism Sportiv și care va avea prima etapă în această sâmbătă, de la ora 12:00.

Sergiu a început deja precalificările și este la doar două secunde în spatele liderului provizoriu, Claudiu Clima, unul dintre cel mai bine cotați piloți esports din România. "Pentru mine e un domeniu nou, dar sună tentant și totodată e o provocare. În cazul ăsta, Sergiu are experiență mai mare și sunt sigur că se va bate pentru locurile fruntașe. 

Eu sunt debutant și vreau să fac o figură cât mai bună. Deși nu pot să compar cu sentimentele din viața reală, să știi că și aici am emoții", spune Tempestini, singurul pilot care a adus un titlu mondial WRC în raliuri pentru România, performanță realizată în 2016 din postura de junior.

În campionatul virtual se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate care vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. 

Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa. 

Printre piloții reali care fac parte deja din competiția lansată de FRAS se mai numără Raul Badiu, Alex Mirea, Emil Nestor, Andrei Gîrtofan, Istvan Soos, Ciprian Lupu și Matei Mihăescu. Peste 100 de concurenți sunt deja în precalificările pentru prima rundă, programată sâmbătă de la ora 12:00.Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1