SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  RCA

Șoc pe piața RCA: cea mai ieftină asigurare e mai mare ca-n Germania! Plătim la preț de SUA

Articol de GSP - Publicat joi, 09 martie 2023 09:52 / Actualizat joi, 09 martie 2023 09:53

În România, prețurile de referință anunțate de ASF au crescut în acest an cu peste 35% față de anul trecut, iar cel mai mic nivel de asigurare anuală se situează la 1.006 lei, echivalentul a 205 euro. 

Libertatea a luat trei țări care și ele au asigurare auto obligatorie. De pildă, în Germania, minimumul este de 100 de euro. Ca să dăm un alt exemplu, există state americane care au și ele un minim în jur de 200 de dolari, practic cât la noi. Numai că salariile în Germania sau SUA sunt de 6-8 ori mai mari decât în România. 

În Germania, asigurarea este obligatorie, ca și în România. Iar costul unei asigurări se plasează între 100 și 1.000 de euro pe an. Citește totul despre situația EXPLOZIVĂ pe Libertatea. 

Playtech: ȘOC! Prietenul lui Putin, anunț HALUCINANT despre Al Treilea Război Mondial: ‘INCENDII NUCLEARE’


Comentarii (4)
IoNumaZic
IoNumaZic  •  09 Martie 2023, 16:49

Pretul RCA nu se raporteaza la nivelul salariilor deoarece nu este un impozit ci o asigurare. Pretul este dat de suma medie a unei daune platita de asigurator, iar acesta e aproximativ acelasi peste tot. Mai intra in calcul si raportul dintre numarul de accidente si numarul de masini asigurate, iar la acest capitol suntem fruntasi cel putin in Europa Concluzia e ca, deoarece ne lovim cu masini de aceeasi valoare (sau chiar mai mare) dar mai tare si de mai multe ori, ar trebui sa platim mai mult decat in alte tari

parpalache
parpalache  •  09 Martie 2023, 11:05

Da!Pentru ca și asigurarile-(se putea sa„scape”tocmai ele-mai ales ca....sunt garantate de statul capușat!!!)-sunt tot in mâna strainilor!Situație identica(cu prețuri mai mari ca in Germania),și in multe alte domenii-printre care cel mai„colonial”-e cel din domeniul prețului medicamentelor(„amintire”de la faimosul ambasador Gitenstein,care se ocupa și cu importul de medicamente și schimba ca pe ciorapi, miniștrii sanatații din acest„teritoriu”!

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  09 Martie 2023, 10:35

Randoom zice ca la caruciorul de butelie, nu s-au scumpit !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează