SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  TESLA

Tesla, cifre uluitoare în 2020, în ciuda pandemiei! Record publicat de gigantul american + cu cât au crescut acțiunile în 2020

Tesla, gigantul auto condus de Elon Musk, a raportat vânzări de d 499,550 de unități în 2020, cu doar 450 de mașini sub ținta de 500.000! foto: Imago
Tesla, gigantul auto condus de Elon Musk, a raportat vânzări de d 499,550 de unități în 2020, cu doar 450 de mașini sub ținta de 500.000! foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 09:31 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 09:59

Tesla, gigantul auto condus de Elon Musk, a raportat vânzări de 499,550 de unități în 2020, cu doar 450 de mașini sub ținta de 500.000! 

  • Tesla a raportat o creștere anuală în vânzări de 36%, grație unui ultim trimestru incredibil;
  • Gigantul auto verde a livrat 180,570 de mașini electrice între octombrie și decembrie 2020, cea mai bună cifră din istoria companiei;
  • Cel mai bun trimestru pentru Tesla, înainte de acest record, era cel dinainte, cu 139,300 de unități livrate;
  • De asemenea, compania condusă de Elon Musk a produs 179,757 de mașini în ultimul trimestru din 2020, în ciuda problemelor cauzate de pandemie. 

CATL, colosul din umbră care domină piața mașinilor electrice! Reportaj șocant: cum elimină chinezii concurența pe piața bateriilor + cum blochează cobaltul din cele mai mari mine din lume!

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume

Covid-19 a forțat închiderea fabricii din Fremont din SUA în primăvară, dar Musk a cerut angajaților să crească producția pentru a atinge ținta și săptămâna trecută a oferit stimulente, inclusiv opțiuni gratuite de „auto-conducere” în valoare de 10.000 USD (7.300 GBP) pe mașinile Tesla ale căror acte și livrare au fost finalizate în ultimele zile ale lunii decembrie, informează Guardian. 

Compania americană a spus că a „produs și livrat jumătate de milion de vehicule, în conformitate cu cele mai recente îndrumări”, iar Musk a salutat-o ​​drept „o etapă majoră”. El a scris pe Twitter: „Atât de mândru de echipa Tesla pentru că a atins această etapă majoră! La începutul Tesla, credeam că avem (optimist) o șansă de 10% să supraviețuim”. 

Elon Musk este directorul companiei și deține aproximativ 20% din acțiuni. Tesla a devenit cea mai mare companie auto din lume, depășin Toyota, după ce acțiunile au crescut amețitor în 2020. 

740%este procentul cu care au crescut acțiunile Tesla în 2020. Acum, o acțiune a gigantului auto se vinde cu 705 dolari

Japonezii au dezmembrat o mașină Tesla, iar o tehnologie i-a șocat: „E cu 6 ani înaintea Toyota și VW”

Nikkei Asian Review scria în februarie 2020 că Tesla e mult în față în războiul cu Volkswagen și Toyota, giganții auto din piață, la capitolul mașini electrice. Iată care ar fi secretul.

Ceea ce i-a impresionat pe inginerii chestionați de Nikkei Business a fost Hardware 3, unitatea centrală de control, cu două procesoare, folosită mai ales pentru condus autonom, dar și pentru sistem de „infotainment”. Această piesă electronică manageriază datele importante, dar experții se așteaptau să devină o chestie uzuală abia în 2025. Practic, spune sursa citată, Tesla și-a întrecut competitorii cu 6 ani! „Nu putem face așa ceva”, ar fi reacționat inginerii japonezi ai competitorilor Tesla. Citește totul aici. 

Citește și alte știri despre Tesla:

Tesla vine în România: va deschide un centru de vânzări și în București

A încercat să pună benzină în Tesla! Filmarea virală din SUA care a stârnit hohote de râs: „Ăsta doarme pe el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează