SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  AUTO

VIDEO + FOTO Primele imagini oficiale cu noul Duster » 12 noutăți la exterior aduse de generația a doua pentru cel mai vândut model Dacia

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2017 09:54

Noua Dacia Duster prezintă o serie de modificări estetice, însă minore. Interiorul a fost revizuit, iar clienții se vor bucura și de ceva mai mult spațiu interior. Producția SUV-ului va începe la finalul acestui an. 

Povestea lui Dacia Duster a început în 2010, iar cifrele spun că este cel mai vândut model din gamă, de la momentul lansării vânzându-se peste un milion de unități. A fost arătată în premieră cu un an înainte, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Între timp, SUV-ul a primit un facelift în 2013, iar acum Dacia se pregătește de lansarea noului model, ce va fi prezentat în premieră mondială pe 12 septembrie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Dacia a prezentat primele imagini oficiale doar cu exteriorul lui Duster, inclusiv cu noua nuanță de caroserie, Orange Atacama. Despre interior am aflat doar că oferă un confort sporit, beneficiind de un interior complet nou, iar materialele folosite sunt de o calitate superioară.

Noutățile pentru partea frontală

• Calandrul specific, încadrat de blocuri optice ample care accentuează lățimea percepută a vehiculului
• O nouă semnătură luminoasă care integrează un ansamblu LED repartizat în trei segmente
• Capota reliefată care degajă o puternică impresie de robustețe
• Scutul amplasat în partea inferioară a barei frontale
• Flancuri pronunțate care consolidează impresia de robustețe
• Un parbriz poziționat cu 100 mm. mai în față și mai înclinat în comparație cu cel al modelului actual
• Bare de pavilion cu un design modern dispuse în prelungirea liniei parbrizului
• Jante din aliaj de 17 inch și pasaje ale roților puternic evazate
• Ornamente de culoare neagră dispuse în partea din spate a aripilor laterale frontale

Cu ce a venit nou Duster în zona posterioară

• Bosajele generoase din partea superioară a aripilor spate, blocurile optice amplasate în extremitățile caroseriei, încadrând un hayon marcat de linii orizontale. Ansamblul accentuează impresia de stabilitate a vehiculului
• Semnătura luminoasă Dacia – cu 4 carouri de culoare roșie – adaptată noului model
• Scutul de protecție spate, de culoare crom satinat, de dimensiuni mai mari față de cel prezent pe actuala generație

88.728 unitățis-au vândut la nivel global în primele 5 luni din 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
itrobert
itrobert  •  30 August 2017, 18:17

Eu am vazut ceva similar in Mexic acum o luna si scria pe masina RENAULT Duster... Cred ca au lasat numele de Dacia pentru orgoliul romanilor. Era sa uit, tot in Mexic, acum cativa ani am vazut NISSAN Logan... E bine ca sunt locuri de munca, dar masina nu mai e romaneasca cam de mult... (De parca daciile 1100 si 1300 au fost vreodata de conceptie romaneasca...)

rzvx
rzvx  •  30 August 2017, 15:50

Mie tot un facelift mi se pare dar daca ei zic că e noul model asa o fi

dinamo_fan
dinamo_fan  •  30 August 2017, 13:26
Postat de Daniel Irimescu pe 30 August 2017, 10:19

Multumeste-te ca aveti o uzina franceza in Romania caci altfel acum aveati un milion de lastun pe sosele . Era unul parcat in fatza Facultatii de Transporturi in 88 si mi se parea ca am picioarele mai lungi decit ampatamentul !

sa inteleg ca tu stai undeva de GB intr-un RR si comentezi pe gazeta despre noi astia saraci care ne luam cate o Dacia ?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează