SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  OLIMPISM

Aripi de Asia

Articol de - Publicat marti, 26 februarie 2008 00:00

Abia după trei licitaţii organizate de COSR pentru închirierea unui charter de Beijing, s-a prezentat o singură companie aeriană, Tarom

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi-a propus să asigure transportul delegaţiei României la JO de la Beijing cu şase luni înainte de debutul întrecerilor din China. "Echipamentul de prezentare, cel de participare, banii de premieri, toate sînt asigurate. Doar transportul a mai rămas de rezolvat pentru Olimpiadă", a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.


A fost organizată o licitaţie pentru închirierea unei curse aeronautice charter Bucureşti-Beijing-Bucureşti. Nu s-a prezentat nici o companie aeriană. A fost organizată a doua licitaţie. Din nou nu a venit nici un ofertant. În aceste condiţii, conducerea COSR a apelat la senatorul Nicolae Mărăşescu. Proaspătul parlamentar a adresat de la tribuna Senatului o interpelare către ministrul Transporturilor pentru a afla de ce compania naţională de transport aerian nu s-a prezentat la licitaţia COSR? La două zile, a fost organizată a treia licitaţie, la care, surpriză, a sosit Tarom. Doar atît.

"Noi am dorit Taromul pentru că e vorba de delegaţia României, dar pînă la urmă ne-am fi mulţumit şi cu o companie străină, dar nici acestea nu s-au înghesuit", a mărturisit Ioan Dobrescu. Acesta e mulţumit că totuşi a venit Tarom. "Nu putem face publice datele despre licitaţie, dar credem că am rezolvat şi acest capitol", a afirmat Dobrescu.

COSR estimează o echipă olimpică formată din 150 de persoane. "Toţi vor pleca odată, nu vor exista mai multe serii, ca la Atena, şi la fel se vor şi întoarce", a mai spus Dobrescu. Plecarea este programată cu 8-10 zile înainte de debutul Olimpiadei, programat pe 8 august, "pentru perioada de acomodare".

ROMÂNI LA JO
Ediţie / sportivi
Barcelona 1992 179
Atlanta 1996 168
Sydney 2000 156
Atena 2004 112

80 de români calificaţi
Pînă săptămîna trecută, 80 de sportivi români s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cei mai mulţi sînt atleţii, în număr de 29, fiind urmaţi de canotoare (13) şi gimnaşti (12). Se vor mai întrece pentru o medalie la Beijing 8 înotători, 5 canoişti, 4 luptători, 4 tirişti şi 3 halterofili. Cîte un sportiv e calificat de la judo, tir cu arcul şi tenis de masă.

Şanse mari pentru handbal şi polo
Lotul olimpic al României la Beijing ar putea fi îngroşat substanţial de poloişti şi handbaliste, care vor participa în aceste luni la turnee de calificare. Peste 10 zile, elevii lui Vlad Hagiu vor merge la Oradea pentru a cîştiga unul din cele două bilete de China puse la bătaie de federaţia internaţională. De asemenea, echipa lui Gheorghe Tadici e favorită la turneul organizat la Bucureşti (28-30 martie), unde locul 1 oferă calificarea la JO.

Boxul şi scrima orfane
Disciplinele care nu şi-au asigurat încă nici o participare la Olimpiadă sînt boxul şi scrima, dar asta şi fiindcă sistemul de calificare diferă faţă de restul sporturilor. Pugiliştii abia din această săptămînă vor începe turneele de calificare, iar scrimerii vor merge la Beijing în funcţie de clasamentul mondial. Şansele cele mai mari le are în acest moment Mihai Covaliu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  26 Februarie 2008, 03:57

E normal pe undeva. Toate companiile aeriene importante vor fi overbooked in perioada Olimpiadei, deci isi vor tine avioanele pentru cursele regulate. Cu siguranta, companiile care ofera zboruri charter au deja antamate zboruri pentru perioada Olimpiadei, fie spre China, fie spre destinatii de vacanta. Tarom va fi nevoit sa disponibilizeze un A310, singura aeronava din flota care poate zbura Bucuresti-Beijing fara escala. Numai ca respectiva aeronava e cam ocupata de obicei (o folosesc pe zborurile de Londra si Tel Aviv). Cred ca au participat la licitatie mai mult de gura Ministerului Transporturilor. Licitatia trebuia facuta acum un an, nu cu cateva luni inainte de inceperea Olimpiadei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează