SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  OLIMPISM

Fumatul interzis

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2008 00:00

Jocurile Olimpice de la Beijing îi obligă pe chinezi să introducă legea împotriva fumatului.

De mîine, în China intră în vigoare legea conform căreia nu se mai fumează în locuri publice. Măsura a fost luată tocmai pentru a asigura o Olimpiadă cît mai curată. Propunerea a fost înaintată în luna martie şi include în categoria locurilor publice birou­rile Guvernului, stadioanele, sălile de sport, spitalele şi muzeele. Iniţial, erau incluse şi restaurantele, dar ele au fost scoase din pre­ve­derile legii pentru că le-ar fi ruinat afacerea.

Cu toate acestea, patronii vor fi nevoiţi să amenajeze spaţii spe­ciale pentru fumători şi nefu­mători, amenda pentru încălcarea legii fiind de 450 de euro. În unele state din Europa, legea antifumat a început să fie aplicată de cel puţin zece ani. În România este fun­cţio­nală din 2007.

Înaintea problemei fumatului, China se confruntă şi cu poluarea excesivă, Beijingul fiind unul dintre cele mai mari oraşe din lume a­fectate de smog. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care o serie de sportivi au fost pe punctul de a renunţa la participarea la JO. Cel mai elocvent exemplu este cel al atletului etiopian Haile Gebre­se­lassie. Dublul campion olimpic a anunţat că nu va alerga cursa de maraton de la Beijing din cauza poluării şi că se va rezuma la proba de 10.000 metri.

350 de milioane de fumători se află în China, o treime din totalul mondial

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează