SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  72 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA OLIMPIADĂ

La nivel înalt

Articol de - Publicat joi, 29 mai 2008 00:00

Jacques Rogge, Traian Băsescu, Călin Popescu-Tăriceanu şi Octavian Morariu au inaugurat ieri Complexul Izvorani.

Lume multă ieri, la Izvorani. În anul Olimpiadei de vară, cu două luni şi jumătate înainte de debutul întrecerilor de la Beijing, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a reuşit să-l aducă în ţară pe Jacques Rogge, cea mai impor­tan­tă personalitate sportivă din lume. Motivul? Inaugurarea Com­plexului Olim­pic de la Izvorani, care a de­venit cea mai modernă bază sportivă din România. La eve­ni­ment, Rogge i-a avut alături pe preşedintele României, Traian Bă­sescu, şi pe premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

După un schimb reciproc de pla­chete între invitaţi şi orga­ni­za­tori, Octavian Morariu i-a mulţumit şefu­lui statului român pentru par­tici­parea necondiţionată la Olim­pia­dă. La rîndul său, Băsescu a spus că “pentru ca lucrurile să fie lă­­murite, politica nu ar trebui ames­tecată cu sportul”. Acesta a fă­­cut apoi un apel la pace, spunînd că s-ar bucura dacă în timpul în­tre­ce­­rilor de la Beijing armele ar înceta să mai tragă la Darfour, în Afga­nistan şi Irak.

Înainte de a vizita complexul spor­tiv, Jacques Rogge şi-a expri­mat satisfacţia că baza se află de­parte de oraş. “Felicitări pentru acest centru, care are tot ce-i tre­buie. Este frumos şi departe de ten­taţiile vieţii moderne”, a spus şeful CIO.

35 de milioane de euro au fost cheltuiţi pînă acum pentru com­ple­xul de la Izvorani.

Complexul “Izvorani”

sală de gimnastică
sală polivalentă de jocuri
centru de recuperare
bazin olimpic de înot
2 terenuri de tenis în aer liber
două săli de tenis
teren de fotbal şi rugby
pistă de atletism
săli de conferinţe
două hoteluri
restaurant

Rogge şi Andreea

Jacques Rogge s-a referit în timpul conferinţei de presă de ieri la cazul Andreei Răducan (foto) şi la demersul ei de reabilitare după Jocurile Olimpice de la Sydney. “Decizia de la Sydney nu a fost una uşoară. Practic a fost nevinovată, a luat substanţa de la doctor, dar a făcut o greşeală. Nu am avut ce face. Era pe lista substanţelor interzise, dar mă bucur că i s-a permis să continue concursul”, a spus Rogge. Gimnasta Andreea Răducan a fost depistată pozitiv la pseudoefedrină în timpul JO 2000, fiindu-i retras titlul olimpic la individual compus.

“Călin să fie în poartă!”

În timpul inaugurării, organizatorii au aşezat pe terenul de fotbal o min­ge de fotbal şi una de rugby. “Aveţi de ales între un penalty şi o transformare”, i-a spus Octa­vi­an Morariu lui Traian Băsescu. Aces­ta a răspuns că preferă un penalty. “Dar cine stă în poartă, Călin?”, a spus Băsescu, după care a izbucnit în rîs. Premierul, aflat undeva în spatele preşedintelui, nu a auzit discuţia, iar după ce a fost informat, a început să zîmbească. Tăriceanu a re­mar­cat apoi că iarba de pe teren es­te sin­te­ti­că. “Da, stai liniştit, asta nu creş­te!”, i-a spus Băsescu rîzînd.

“Oamenii puternici, precum Ion Ţiriac, iniţiatorul acestui proiect, pot mişca guverne ce par imobile”
Traian Băsescu preşedintele României

“Sînteţi extraordinari. Aţi cîştigat 286 de medalii olimpice, o realizare foarte mare pentru o ţară mică”
Jacques Rogge preşedinte CIO

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (5)
 •  29 Mai 2008, 11:12

basescu tot un necioplit ramane, nu exista antidot pentru prostie. odata ce te-ai pricopsit cu ea esti condamnat pe viata. asa si 'stimatul' nostru presedinte....el poate nu vrea dar boala se arata ori de cate ori e nevoie sa facem tara de ras. felicitari basescu pentru prostie!! trateaza_te!!

 •  29 Mai 2008, 11:05

Cum, fa, il pui intai pe Rogge si pe urma pe Basitu? Nu stii ce-i respectul? Treci in spatele lui Basitu si pupa-l imediat!

 •  29 Mai 2008, 10:57

Dle Base tu zici ca politica nu trebuie amestecata cu sportul, dar singur exact asta faci. Dar oricum ma bucur ma macar la atat te-au determinat aceste alegeri sa faci, sa inaugurezi mai repede acest complex ca de altfel muream si nu il mai vedeam.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează