SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  124 DE ZILE AU MAI RĂMAS PÎNĂ LA BEIJING

Oprea nu e bine

Articol de - Publicat sambata, 05 aprilie 2008 00:00

Marian Oprea pleacă marţi la tratament în Italia. Genunchiul stîng îl doare mai rău decît anul trecut

Pentru Marian Oprea necazurile nu au sfîrşit. Accidentările s-au ţinut anul trecut ca scaiul de el, făcîndu-l să rateze Mondialele de la Osaka, dar şi sezonul de sală din 2008. L-au supărat cînd picioarele, cînd coloana vertebrală.

De data aceasta, problema nu e una nouă. Genunchiul stîng a reînceput să-l doară. Pentru un diagnostic cît mai curat, Marian Oprea, vicecampion olimpic la triplusalt la Atena 2004 şi una din speranţele atletismului românesc la o medalia la JO de la Beijing, a apelat la specialiştii din Spania. "După investigaţii, medicii de aici l-au diagnosticat cu ruptură tendinoasă rotuliană. Aceştia au spus că dacă afecţiunea ar fi fost descoperită la timp, adică în urmă cu doi, trei ani, s-ar fi putut recupera mai uşor", a mărturisit Doina Anton, antrenoarea lui Oprea.

Pentru a scăpa pentru totdeauna de durerile de la genunchi atletul trebuie acum să se opereze. Marian încearcă însă să păcălească boala prin diverse tratamente. "Săptămîna viitoare va pleca în Italia, la o clinică din Siena, unde a fost şi anul trecut, şi va efectua un tratament de recuperare de aproape două luni. Dacă am fi ales acum intervenţia chirurgicală, ar fi rata Olimpiada din China şi asta deoarece recuperarea durează cel puţin şase luni", a spus Doina Anton.

Cît timp va sta în Italia, Marian nu va întrerupe antrenamentul. "În funcţie de ce îi recomandă specialiştii italieni, eu îi voi întocmi de acasă planul de pregătire", a adăugat antrenoarea. "Nu putem face prognoze de nici un fel. Timp mai este. Vom lua totul pas cu pas. Singurul lucru cert este că durerea de la genunchi este mai mare decît anul trecut".

3 ani sînt de cînd Marian Oprea a început să aibă probleme la genunchiul stîng

"Marian încă nu poate sări. El a făcut pînă acum numai pregătire fizică."
"Nu am modificiat obiectivul pentru Olimpiadă, cel de a cuceri o medalie. Sînt speranţe reale pentru Marian"

Doina Anton, antrenoarea lui Marian Oprea

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
 •  06 Aprilie 2008, 21:38

Bafta multa Mareane si sa te ajute Doamne Doamne sa cuceresti o medalie cat mai stralucitoare la Olimpiada...eu sunt alaturi de tine oricand si indiferent de orice...esti un invingator.

 •  05 Aprilie 2008, 21:08

va fi cel mai tare,cu siguranta! cred ca de data aceasta va cuceri aurul la olimpiada !ceva imi spune asta !suntem alaturi de el!!!!!!!!!!!!

 •  05 Aprilie 2008, 12:03

Unul dintre putinii atleti adevarati ai romaniei. Bafta multa Marian! Sper sa revii la forma de altadata.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează