SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  POLO / TURNEU DE CALIFICARE / ROMÂNIA-BRAZILIA 13-4

Samba!

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2008 00:00

Românii au scufundat aseară Brazilia, dar vine meciul de azi, cu Grecia, care îi poate duce la JO

Ce rapid au reacţionat ieri românii! După nici 30 de secunde de joc, Andrei Buşilă a inaugurat tabela în meciul contra Braziliei. N-a trecut un minut şi Cosmin Radu a făcut 2-0. Adversarii nu s-au dezmeticit toată prima repriză, încheiată cu 3-0 pentru noi, după ce a marcat şi Edi Andrei. Tot el a dus scorul la 4-0 şi abia în sfertul secund au izbutit şi brazilienii să marcheze, prin Gabriel Rocha.

Numeroasele ratări ale românilor, uneori din poziţii foarte clare, le-au dat ceva curaj oponenţilor, care au ajuns la 3-5 la începutul reprizei a treia. Ai noştri, simţind că pot controla disputa cu autoritate, au vrut să facă şi spectacol, de aceea au irosit situaţii de a înscrie. Cînd au văzut însă că brazilienii se apropie, au tratat totul foarte serios, ajungînd iar la 4 lungimi în faţă, 7-3, după golurile lui Radu şi Andrei. Arbitrii, atenţi, au validat apoi reuşita lui Cosmin Radu, mingea ajungînd în poartă pe sub braţul portarului advers. 8-4 a fost la finele sfertului trei. Ultima parte i-a asfixiat complet pe brazilieni. 5-0 a fost scorul reprizei, 13-4 cel final. Azi însă e meciul cel mai important, contra Greciei. O victorie şi românii merg la Olimpiadă.

"Băieţii mă strigă Tadici!"
Vlad Hagiu a dezvăluit după meciul cîştigat în turneu de la Oradea cu Rusia, 11-8, că toţi poloiştii îl strigă Tadici, după numele selecţionerului de la handbal. "Nu ştiu alţii ce părere au despre domnul Tadici, dar eu îl consider un profesionist. M-aş bucura enorm să mergem împreună la Olimpiadă. Ar fi mare lucru ca România să aibă două sporturi de echipă în China", a declarat Hagiu. Întrebat dacă are ceva din temperamentul lui Gheorghe Tadici, Hagiu a răspuns. "El e un tehnician vulcanic, se manifestă pe marginea terenului. Îl admir şi mă bucur de fiecare succes". Tadici i-a trimis mesaje de felicitare după fiecare joc de la Oradea, aşa cum şi Hagiu a făcut-o pe perioada CM din 2007, din Franţa.

"Cu Grecia joc oricum!"
Andrei Iosep, stîngaciul din echipa României, nu a jucat aseară contra Braziliei, el accidentîndu-se la gît în ultima repriză a meciului împotriva Rusiei. "Acum sînt mai bine, pot să întorc gîtul după fete în partea dreaptă, dar în partea stîngă încă nu", a glumit cel supranumit "Calu". Contra Greciei, derby-ul turneului de calificare, meci ce se va disputa azi, de la ora 20:30, Iosep nici nu concepe să nu joace. "Intru oricum în apă. Vreau să batem şi să ne calificăm. Visez din totdeauna să ajung la Olimpiadă", a încheiat Iosep.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  05 Martie 2008, 10:08

dragi ziaristi, este chiar asa de greu sa puneti si voi clasmentul grupei, rezultatele inregistrate pina acum, meciurile care mai sunt de disputat, criteriile de calificare la jo? se pare ca da este foarte greu din moment ce nu gasesti nici una din aceste informatii in ziar.

 •  05 Martie 2008, 08:26

bravo baieti!SA BATETI SI ASTAZI

 •  05 Martie 2008, 08:12

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIII ROMANIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează