SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  AVERTISMENT USA

SUA avertizează: "Risc sporit de atentate în China în perioada JO"

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 aprilie 2008 00:00

"Orice eveniment public la scară mare, ca Jocurile Olimpice, poate fi ţinta teroriştilor",a informat Departamentul de Stat. "Există un risc sporit ca grupuri extremistre să comută atentate în China în viitorul apropiat", potrivit sursei.

"În condiţiile acestor probleme în matetrie de securitate, cetăţenii americani care doresc să se ducă în China sunt sfătuiţi să fie vigilenţi în orice moment, inclusiv în hoteluri, restaurante, transportul public şi când au loc manifestaţii şi alte reuniuni publice la scară mare"
, potrivit oficialilor.

Autorităţile chineze au sporit măsurile de securitate pe aeroporturi în ultimele luni, a informat departamentul, subliniind mai ales "măsuri mai stricte privitoare la transportarea lichidelor sau gelurilor la bordul aviaonelor".

JO vor avea loc în perioada 8-24 august.

Şi Marea Britanie şi-a avertizat cetăţenii în legătură cu deplasările în China, după un avertisment al Interpolului faţă de un posibil atac al-Qaida în perioada JO. "În China se înregistrează o ameninţare teroristă", a informat Ministerul de Externe, care însă nu-şi sfătuieşte cetăţenii să nu se deplaseze în China. Schimbarea "reflectă riscul general de atentate şi posibilitatea de atentate comise de grupuri opuse guvernului chinez", potrivit sursei.

În lunile precedente JO, "atentatele nu pot fi excluse, mai ales în marile zone urbane", a explicat ministerul. Secretarul general al Interpol a spus vineri că este necesar ca oamenii să se pregătească pentru "posibilitatea ca al-Qaida sau alte grupări să încerce să comită un atentat în timpul JO". El a spus că Indonezia a arestat în decembrie "mai mulţi membri al-Qaida şi a confiscat o hartă a Beijingului cu note şi informaţii privitoare la mai multe manifestări sportive".

Sursa: NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
 •  26 Aprilie 2008, 14:41

Americanii stiu ce vorbesc, ca doar ei le organizeaza, nu? Nu, nu ma refeream la Jocurile Olimpice!

 •  26 Aprilie 2008, 14:28

ce treaba are al-qaida cu JO ? eu nu cred ca sunt asa de "inumani" cum i-au facut americanii , sigur vor fi manifestatii de protest impotriva politicii chinei , vizavi de tibet. e interesant ca sua,"marea putere a lumii" nu protesteaza impotriva atrocitatilor comuniste ale chinei. ie multi ??? :)))

 •  26 Aprilie 2008, 14:05

panaramele de sua se baga si ei in seam in toate rahaturile!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează