SPORTURI  »  RUGBY  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Alin Petrache continuă războiul cu Eduard Novak: „Bazele pe care ministerul le păstorește în acest moment arată deplorabil”

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 10:25 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 10:25

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a fost invitat al emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a continuat contrele cu președintele MTS, Eduard Novak și a explicat care sunt problemele cu stadionul „Arcul de Triumf”

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Alin Petrache a fost difuzată prima dată pe 3 martie

- Domnule Petache, ați fost ales în unanimitate pentru un nou mandat de președinte.
- Mă bucură frontul comun pe care-l facem. Adică toți împreună, cei de la cluburi și oamenii care se confruntă cu greutățile pe care le avem. Nu mă bucur din alte puncte de vedere.

- Nici n-am început bine că vă plângeți?
- Pregătirea pentru Campionatul European, discuția care se face din ce în ce mai mare în jurul acestui stadion sunt lucruri care ne perturbă activitatea. În loc să stăm să întocmim proiecte, să scriem strategii pentru viitorul sportului, stăm să ne ocupăm timpul cu alte lucruri de care n-ar trebui.

- Care e problema cu stadionul?, că fiecare spune altceva!
- De 108 ani, în acel loc, care este acasă și este inima rugby-ului românesc, se joacă doar rugby. Acolo am avut și vom avea întâietate. Nu ne dorim, așa cum aud, administrarea și nici proprietatea. Ne dorim să ne revină folosința gratuită pe care am avut-o și pe care am cedat-o în clipa în care am dat această bază în reconstrucție. Care a început undeva în 2012.

- Dar terenul... 
- Terenul este al statului român, administrator Ministerul Tineretului și Sportului, dar folosința gratuită este dată Federației Române de Rugby! Așa cum avem noi, mai au alte 9 federații naționale care au baze cu folosință gratuită pe 49 de ani. Bazele pe care ministerul le păstorește în acest moment arată deplorabil. Și n-am spus-o eu, a spus-o Curtea de Conturi în ultimul său raport!

- Păi, și ce vreți, domnule Petrache?
- Eu mi-aș dori să mă antrenez acolo și să joc acolo. Ultima dată am fost cu valiza la Craiova ca să joc cu Belgia. Dintr-un noroc orb n-am mai jucat pentru că n-au mai venit și-au pierdut la "masa verde". Noi aveam nevoie de un meci pentru că ne pregătim de Campionatul European. Nivelul combatantelor este ridicat acum, iar nivelul echipei noastre a stagnat! Noi un an de zile n-am jucat deloc, doar ne-am pregătit.

- Oricum, rugby-ul nostru suferă în acest moment.
- Să nu uităm că înaintea acestui an pandemic am avut parte de o reconstrucție pe care am pregătit-o și n-am putut s-o ducem la capăt! Avem doi antrenori noi, unul dintre ei Andy Robinson, singurul antrenor ce activează în România care a câștigat cu o echipă europeană, Cupa Mondială din 2003, cu Anglia. Îl mai avem și pe Steve Scott, antrenorul de grămadă al Scoției.

- Cine-i plătește?
- Sunt antrenori tocmiți de Federația Română de Rugby prin intermediul Federației Internaționale de Rugby și plătiți prin contract de federația internațională. Chiar au grijă de România, fiind în primele 20 de națiuni de înaltă performanță în rugby. Toate salariile ale celor din staff-urile echipelor naționale sunt plătite de Federația Internațională de Rugby. O federație bogată, unde și eu îmi desfășor activitatea, fiind membru în Consiliul federației internaționale. World Rugby a avut și are grijă de România de forte mult timp.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU ALIN PETRACHE

Citește și:

A murit Nelu Ploieșteanu. Fost portar la Spicul Ciorani, a acordat un interviu excepțional pentru GSP: „Azi sunt maneliști și la masă, și pe teren” + Pățania carierei: „Deodată, zbang, iese mireasa goală”

Veste mare pentru un club de tradiție din România » Și-a recuperat palmaresul, culorile și sigla!

Playtech: ȘOC! Scene interzise minorilor la Vorbește Lumea. Cum a putut să apară o vedetă în fața Adelei Popescu FOTO


Comentarii (1)
margelatu49
margelatu49  •  06 Aprilie 2021, 11:56

Pai ce sa fac Aline papitoiul asta, la ce ministere pe care le au avut in decursul timpului aceasta minoritate, au facut ceva notabil, dati mi un singur exemplu si promit ca imi fac mea culpa! Toata lumea hocheiului a zis cand a venit ungurasul, ca gata, o sa ajute si acest sport cu investitii in patinoare, infrastructura etc. Draci.....FRHG are cel mai mic buget din ultimii ani!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează