SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

VIDEO Alin Petrache despre rugby-ul românesc: „Suntem la limita subzistenței! Nu mai putem plăti salariile” + Atac la Eduard Novak: „Ne-a luat 100 de lei pentru 3 mese pe zi!”

Alin Petrache, președinte FRR
Alin Petrache, președinte FRR

Articol de , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 15:00 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 16:20

Alin Petrache (46 de ani), președintele Federației Române de Rugby, a dezvăluit că forul pe care îl conduce are probleme uriașe cu banii și îl atacă pe Eduard Novak, fostul ministru al Sportului.

În urma parcursului dezastruos de la Cupa Mondială, în care România s-a făcut de râs în toate cele 4 meciuri din grupă, Petrache a făcut o conferință de presă în care, printre altele, l-a atacat dur pe Eduard Novak, fostul ministru al Sportului. Șeful FRR îl acuză pe Novak că nu a finanțat destul echipa națională în vederea pregătirii Cupei Mondiale.

Alin Petrache, declarații publice după dezastrul naționalei de la Cupa Mondială: „Avem nevoie de finanțare mai decentă. Nu demisionez!”
CONFERINȚĂ
Alin Petrache, declarații publice după dezastrul naționalei de la Cupa Mondială: „Avem nevoie de finanțare mai decentă. Nu demisionez!”

VIDEO Alin Petrache: „Novak ne-a dat finanțare de 37 de lei patul în cameră dublă și 100 de lei pentru 3 mese pe zi”

„Am primit într-un final de mai, cu 3 săptămâni înainte de a intra în primul cantonament de pregătire o finanțare minimalistă pentru pregătirea echipei naționale. Nu am putut să ne ducem la capăt tot programul pe care l-am pregătit cu mult timp înainte de a intra în cantonament. 

Finanțarea pe care am primit-o de la domnul Novak, care știți ce adversitate a avut față de rugby și față de conducerea federației, este de 37 de lei patul în cameră dublă și 100 de lei pentru 3 mese pe zi. Ăștia sunt banii pe care i-am primit de la domnul Novak pentru o pregătire așa zisă adecvată pentru o Cupă Mondială, unde am văzut pe pielea noastră cu cine ne confruntăm. 

Am schimbat în fiecare săptămână de antrenament în jur de 3-4 terenuri. Ne-am antrenat pe Ghencea, pe Dinamo, pe Arcul de Triumf când am putut. Iar în majoritatea timpului ne-am antrenat pe un teren, cel din spate, unul impropriu din punct de vedere al gazonului și al dimensiunii. 

El are 48 de metri lățime. Antrenorii au nevoie de condiții mult mai mari. Ne-am antrenat la 48 de metri și am jucat pe stadioanele pe care am jucat. A fost enorm de greu pentru noi”, a declarat Alin Petrache în cadrul unei conferințe de presă.

Alin Petrache: „Suntem în imposibilitatea astăzi de a plăti salariile pe luniile octombrie, noiembrie și decembrie”

În continuare, Petrache a dezvăluit că Federația sa nu mai are buget pentru a plăti salariile angajaților pe ultimele 3 luni ale anului.

„Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, sponosrii și partenerii care ne-au dat posibilitatea să majorăm tot ce înseamnă masă, somn, pregătire, tot ce a avut nevoie federația. Suntem în imposibilitatea astăzi de a plăti salariile pe luniile octombrie, noiembrie și decembrie. 

Nu avem în buget. Suntem în imposibilitatea de a da o pregătire adecvată naționalelor de U18 și U20, care vor participa la un European în noiembrie. Nu putem să le oferim nici măcar un cantonament de 7 zile înaintea unor meciuri cu echipe puternici. Astea sunt problemele cu care se confruntă sportul românesc.

Suntem la limita subzistenței. Va trebui să facem o analiză extrem de clară. Cu siguranță ne doream mai mult, cu siguranță am vrut să performăm mai mult. Ne dorima ca România să fie și la următoarul Campionat Mondial, cel din 2027 în Australia”, a mai adăugat Petrache

Repetatele semnale de alarmă pe care le tragem de doi ani de zile domnului Novak sunt poate și lucrurile pe care le avem astăzi. Am spus mereu că avem nevoie de o pregătire importantă și de meciuri importante, care necesită bani.

 Am fost în vară în imposibilitatea de a ști dacă mergem să jucăm cu cei din Italia și din Georgia. Beneficiul nostru a fost că ei au plătit la rândul lor participarea noastră, noi am plătit doar transportul. Sunt momente dificile prin care trecem.

Bugetele echipelor cu care ne-am confruntat în primele trei meciuri este mult peste bugetul sportului românesc, în parte, de care beneficiază din partea Guvernului României. Dacă discutăm de Africa de Sud, discutăm de 132 de milioane. Dacă discutăm despre Scoția, discutăm de peste 80 de milioane de euro. 

Dacă discutăm despre Irlanda, vorbim de 113-114 milioane de euro. Astea sunt bugetele cu care noi ne-am confruntat! Putem discuta și despre Tonga, au undeva peste 6,8 milioane de euro. Putem cere banii de care avem nevoie, dar nu știu dacă în acest moment națiunea ne poate oferi acești bani. Vă pot spune bugetul pe care l-am avut, care a fost de 6,2 milioane de lei. Asta înseamnă 1,2 milioane de euro 

- Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby

VIDEO Petrache s-a plâns de bugetul de care au dispus „stejarii”: „Bugetele echipelor cu care ne-am confruntat în primele trei meciuri este mult peste bugetul sportului românesc”.

Citește și alte știri despre rugby: 

Eugen Apjok, ferm la revenirea „stejarilor” în țară: „Știam dinainte ce ne așteaptă” + Se plânge de condițiile de pregătire: „A fost dificil pentru jucători”
ROMÂNIA
Eugen Apjok, ferm la revenirea „stejarilor” în țară: „Știam dinainte ce ne așteaptă” + Se plânge de condițiile de pregătire: „A fost dificil pentru jucători”
Radiografie dură după prestația României la Cupa Mondială: „Petrache și ai lui au distrus rugbyul românesc”
ROMÂNIA
Radiografie dură după prestația României la Cupa Mondială: „Petrache și ai lui au distrus rugbyul românesc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
stefg
stefg  •  12 Octombrie 2023, 22:00

Asa o fi Aline. Irlandezii si sud africanii au bugete mai mari. ne si spui cam care e procentul care vine de la stat si cat vine din sponsorizari si autofinantare ? nu de alta, dar de plans ca nu sunt bani va pricepeti multi. cand o sa va pricepeti si sa produceti ? sau aia nu sta in atributiile unui presedinte de federatie ? iar daca e in fisa postului si tu n-ai produs nimic, sau macar procentual din cat au irlandezii, eu zic sa lasi pe altul care poate

Adriann_1
Adriann_1  •  12 Octombrie 2023, 17:08
Postat de cirus11 pe 12 Octombrie 2023, 00:58

Eram convins ca vorbeste de teren... pai dupa un deceniu ca presedinte FRR de ce nu are pregatita totusi o baza de pregatire dedicata?? Evident in afara orasului pe undeva??? Sau stau si ma intreb bazele de la Mogosoaia si Buftea nu sunt bune? Au organizat si meciuri de fotbal U17, U19, au cazare.... dar era stres pt el, probabil trebuia sa faca 30 min in plus zilnic pana la baza. PENIBIL!!! De parca Nationala Frantei de fotbal isi face cantonamentul de pregatire pe Parc des Princes... ce legatura are latimea terenului cu pregatirea fizica? Cu lentoarea in joc? Etc, etc??

"ce legatura are latimea terenului cu pregatirea fizica? Cu lentoarea in joc?" CE MA? Baiete, tu esti purtator ilegal de tastatura...

fibra
fibra  •  12 Octombrie 2023, 07:41

Asta trebuia sa spui cand ati inceput pregatirile acum nu are valoare.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează