SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMANIA-SCOTIA (ORA 22:00, IN DIRECT LA TVR 2)

Amintiri cu kilturi

Articol de GSP - Publicat marti, 18 septembrie 2007 00:00

Hary Dumitras, fostul numar 8 in echipa Romaniei, isi aminteste cu placere de meciurile impotriva Scotiei. Din cele 10 "razboaie" Scotia- Romania, la patru a fost martor. Chiar in centrul atentiei, avind in vedere ca in 1989 si 1991 a fost capitanul "stejarilor".

Sa o luam cronologic. Povesteste Hari. "Pe 20 mai 1984 s-a jucat pe fostul 23 August. 60.000 de oameni asteptau o victorie a Romaniei care a venit. Eram pusti atunci si am fost doar rezerva. M-am bucurat de pe margine la fiecare reusita a baietilor. Era o mare realizare. Scotia era atunci cistigatoarea Turneului celor Cinci Natiuni".

In 1989, Haralambie Dumitras a fost pe teren. "Chiar daca am pierdut la zero, e un meci pe care nu pot sa-l uit. Am fost pentru prima data capitanul Romaniei". Apoi in 1987, Romania si Scotia s-au intilnit in Noua Zeelanda, la Cupa Mondiala. "Ne-au batut clar, cu 55-28, dar a fost un meci foarte frumos". In 1991, a urmat insa o alta victorie rasunatoare, la Bucuresti. Ultima disputa contra scotienilor a lui Hary Dumitras. "Ei erau invincibili, imi aduc aminte. Au venit la Bucuresti ca mari favoriti, dar prin daruire si ambitie i-am batut. Ne-am ridicat moralul inainte de Cupa Mondiala", subliniaza fostul antrenor secund al Romaniei, in perioada 2002-2004.

Despre meciul din aceasta seara, de la Edinburgh, Hari Dumitras spera intr-o minune. "Scotia e intr-o perioada mai dificila. Generatia actuala a Romaniei poate sa explodeze. Are valoare, sint jucatori cu personalitate. Cred in ei si sper din toata inima sa faca un rezultat mare", a incheiat fostul jucator din linia a treia.

Romania-Scotia, repriza a treia

Hari Dumitras e foarte bun prieten cu John Jeffrey, "Rechinul" cum era supranumit fostul jucator al Scotiei din anii '80. "Era considerat cel mai bun in linia a treia din lume. Ne-am cunoscut in 1989 mai bine si de atunci am ramas amici", povesteste Hari. "Pai meciurile ca meciurile, dar ce reprize faceam cu scotienii la whisky dupa jocuri... Veneau imbracati in kilturi la bancheturi si dansau apoi pe mese pina le cadeau fustele alea ale lor", adauga Hari. "Pe noi, romanii, ne-au adoptat repede. Nu cu toate echipele faceau la fel, sa stiti. Noi eram considerati ruda saraca si ne primeau la masa bogatilor. Eram tratata insa regeste".

A fost la Marsilia
Antrenor in Franta, in liga a doua, Hari Dumitras nu a ratat prilejul de a-i incuraja pe "stejari" in partida de la Marsilia, cu Italia. "Am fost surprins de daruirea baietilor. Daca eram un pic mai disciplinati, cred ca puteam sa-i batem. Ne-a scapat printre degete victoria", spune Dumitras. S-a bucurat mult si pentru fiul sau, Iulian Dumitras, care a jucat foarte bine pe post de fundas. "Incepe sa se impune. si la Pau, in Franta, la echipa de club, a devenit lider. Eu cred ca va deveni un nume in echipa Romaniei pentru ca are talent si e muncitor", l-a caracterizat Hari.


Calificare directa la Mondiale
In cazul in care ar invinge Scotia, Romania ar avea mari sanse sa termine pe locul trei in grupa. Acest lucru ar duce Romania la Cupa Mondiala din 2011, care va fi gazduita de Noua Zeelanda. Succesul contra Scotiei ar trebui dublat automat de unul impotriva Portugaliei, formatia lusitana fiind considerata oricum "cenusareasa grupei C".

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează