SPORTURI  »  RUGBY  »  ARCUL DE TRIUMF

Căpitanul naționalei de rugby, scrisoare pentru ministrul Sportului: „Ați văzut în ce condiții ne-am antrenat și ce condiții au adversarii noștri?”

Andrei Gorcioaia (33 de ani), căpitanul naționalei de rugby a României, îi adresează o scrisoare deschisă lui Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cerând ca arena „Arcul de Triumf” să revină la FRR.
Andrei Gorcioaia (33 de ani), căpitanul naționalei de rugby a României, îi adresează o scrisoare deschisă lui Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cerând ca arena „Arcul de Triumf” să revină la FRR.

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 20:44 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 21:22

Andrei Gorcioaia (33 de ani), căpitanul naționalei de rugby a României, îi adresează o scrisoare deschisă lui Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cerând ca arena „Arcul de Triumf” să revină la FRR. 

  • Toate stadioanele moderne din București sunt administrate de statul român. Ministerul Apărării va prelua Ghencea, MTS-ul va lua Arcul de Triumf, iar Ministerul Transporturilor se va alege cu arena Rapid. Detalii AICI!
  • Alin Petrache, președintele FRR, crede că arena trebuie să fie administrată de Federația pe care o conduce. 

Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace este sărbătorită astăzi, 6 aprilie. Andrei Gorcioaia, căpitanul primei reprezentative de rugby și component al echipei de club Bayonne, în Franța, a considerat că este momentul oportun pentru a face pace între MTS și FRR. 

Andrei Gorcioaia, mesaj pentru Eduard Novak

„Domnule Ministru Eduard Novak,

Am ales ziua de astăzi pentru a vă transmite rugămintea de a reanaliza decizia dumneavoastră legată de viitorul Stadionului Național de rugby Arcul de Triumf, cu rugămintea de a-l reda Federației Române de Rugby cu titlu de folosință gratuită.

Astăzi, la nivel internațional se sărbătorește Ziua Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

În urmă cu puțin timp am încheiat primele noastre meciuri pentru calificarea la Cupa Mondială din Franța din 2023. Suntem pe locul 2, ceea ce înseamnă calificare directă.

Nu suntem una dintre echipele naționale extrem de mediatizate la nivelul României și am observat cu amărăciune că acest lucru se reflectă și în lipsa promovării pe canalele de social-media ale instituției pe care o conduceți, însă suntem siguri că sunteți la curent cu activitatea noastră.

Pentru noi, pentru Stejari, au fost șase săptămâni grele, cu pregătire făcută pe unde am putut. De aceea, vă rog să-mi permiteți, să vă adresez trei întrebări în numele colegilor mei:

Ați văzut sau ați fost informat de condițiile în care ne-am antrenat? Ați văzut condițiile de pregătire de care dispun cei cu care ne batem pentru calificare? Considerați că am reprezentat România așa cum se cuvine?

Fac apel la dumneavoastră ca om de sport și ca reprezentant al unei discipline sportive, care, la fel ca rugby-ul, se confruntă cu mari probleme de infrastructură. Avem speranța ca tocmai aceste lucruri vă vor ajuta să aveți o apreciere obiectivă asupra situației de față. Vă rugăm redați-ne stadionul nostru istoric. Rugby-ul are nevoie de casa lui!

Nimeni nu-și dorește să rămână în istoria sportului românesc drept cineva care a dezrădăcinat un sport și l-a condamnat la anonimat. Cu atât mai mult un om care a scris istorie pentru România prin câștigarea primului titlu paralimpic.

Noi nu cerem nimic în plus. Vă rugăm doar să ne dați înapoi ce am avut și înainte. Naționala noastră de rugby merită să aibă măcar un teren de antrenament la standarde internaționale.Vă rugăm faceți cumva și dați-ne înapoi stadionul, vestiarele, sala de forță, terenurile de antrenament. Avem nevoie de locul nostru, de casa unde să ne pregătim pentru următoarele meciuri pe care le vom avea.

Vă rog ca în această zi specială să vă gândiți măcar un minut la noi și la situația rugbyului românesc. Este, poate, cel mai frumos mod în care se poate sărbători Ziua Internațională a Sportului. Pentru Dezvoltare și pentru Pace.

Semnat: Andrei Gorcioaia, căpitanul României”, se arată în scrisoarea trimisă către Eduard Novak. 

Citește și alte știri despre arena Arcul de Triumf: 

VIDEO+FOTO Protest la stadionul Arcul de Triumf, suporterii au ieșit în stradă: „Stroe și Novak au defrișat stejarii”

Playtech: BOMBĂ! Ilie Năstase îl face praf pe Klaus Iohannis! HALUCINANT ce i-a zis


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  03 Iulie 2021, 21:50

FRR nu merita acest stadion, de ce sa aiba incredere statul intr-o federatie care prin gafe a luat meritul sportiv al jucatorilor si am ratat un campionat mondial? Federatia nu a considerat ca e cazul sa pedepseasca pe nimeni, niciun sef nu si-a dat demisia si acum mai cer si stadioane... Sa-si puna pofta-n cui. Oricine din rugby vrea sa foloseasca stadionul sa procedeze ca si cei din fotbal si sa se programeze si sa inchirieze.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close