SPORTURI  »  RUGBY  »  MTS

Stadionul „Arcul de Triumf” a fost preluat de MTS » Carol-Eduard Novak: „Fanii rugby-ului sunt induși în eroare”

Carol-Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului +29   FOTO
Carol-Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2021 11:33 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 12:42

Stadionul „Arcul de Triumf” a fost preluat de Ministerul Tineretului și Sportului de la Compania Națională de Investiții, instituția care s-a ocupat de lucrările de construcție și amenajare ale arenei.

Cu această ocazie, ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, a susținut o conferință de presă la sediul MTS. Ministrul a abordat subiectul disputei dintre Federația Română de Rugby și MTS. Oficialii și fanii rugby-ului au criticat dur în ultima vreme faptul că Ministerul va administra arena „Arcul de Triumf”, în loc ca Federația să o facă. 

VIDEO+FOTO Protest la stadionul Arcul de Triumf, suporterii au ieșit în stradă: „Stroe și Novak au defrișat stejarii”

Carol-Eduard Novak: „Suntem puși la zid de grupul de fani al rugby-ului”

„Am vizitat acest stadion, te simți în el de parcă ai fi în vestul Europei. Ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea. Este un colos, un stadion foarte frumos. Astăzi am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării și de astăzi încolo este în posesia noastră, putem să ne gândim cum să facem și cum să ne dezvoltăm proiectele în continuare ca sportul și sportivii să fie în prim-plan și să aibă toate condițiile de pregătire.

Situația ivită legată de acest stadion se datorează managementului defectuos care a purtat ani întregi acest minister. Cred că ar fi cazul să schimbăm și să ajungem la un echilibru pentru toate sporturile, ca fiecare să își aibă locul acolo unde îl merită și lucrează.

Mi se pare că suntem puși la zid de grupul de fani al rugby-ului, care a fost indus în eroare. Încă nu am reușit să obțin o declarație a Federației, care ar fi în măsură să vină cu o propunere decentă și cu o altă atitudine față de ministerul care o finanțează, și o face foarte bine. Îmi pare rău că acești fani sunt induși în eroare, nu cunosc situația juridică a acestui stadion

Au protestat și consideră că MTS-ul va naționaliza, că nu se va da spațiu rugby-ului. Vă promit, indiferent care va fi managementul rugby-ului românesc, o să impunem să facă performanță dacă va dori finanțare de la noi.

Consider că această investiție de 40 de milioane de euro, cu 8.000 de locuri, hotel, parcări, centrul de realibitare, nu se justifică să fie dată în administrarea unei Federații. Nu cred că pentru fanii rugby-ului contează cine o administrează, important este ca rugby-ul să își găsească toate condițiile de pregătire și antrenament.

Noi am promis și la discuțiie cu reprezentații fanilor și ai Federației că se vor antrena, își vor organiza meciurile, vor avea baza de antrenament gratuit. Astăzi nu avem vreo propunere decentă, nici măcar un calendar de competiții și antrenamente. Noi ne facem echipa și vă asigur că stadionul va fi super bine administrat”, a declarat ministrul. 

Foto. Imagini spectaculoase cu stadionul „Arcul de Triumf”

FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+25 FOTO

Caracteristici Arcul de Triumf

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. 
  • Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.

Citește și:

Federația Română de Rugby iese la atac! Răspuns dur pentru MTS: „Solicităm MTS să facă publice grupurile de interese! Ministrul Novak s-a transformat în om politic”

Stadionul din România inaugurat în urmă cu 10 ani intră în renovare: gazon, scaune și tabelă noi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
piet
piet  •  09 Februarie 2021, 21:37

la rugby ca si la alte sporturi eram o forta inainte de 89 ! Dupa ce au venit competentii ,inteligentii,scolitii,s-a dus totul de rapa ! In franta de pilda circula o vorba care spunea ca nu esti rugbyst pana nu joci in abatorul de la bucuresti .Carne tocata ii faceu ai nostrii. se punea problema sa jucam in turneul celor cinci natiuni !drept recunostinta le luam si terenul !

anti.cioban
anti.cioban  •  09 Februarie 2021, 19:47
Postat de dora pe 09 Februarie 2021, 14:43

Scuza-ma ca te intreb, sportul ăsta de care spui că ne reprezintă cu cinste țara a fost exclus cumva de la ultimul campionat mondial de rugbby...dacă da, oare pe ce motive...sportul ăsta de care spui că ne reprezintă cu cinste țara a ajuns măcar într-un sfert de finală de campionat mondial de seniori, asa cum au reusit cei de la fotbal, in anul 1994 ?

Sportul asta ne-a reprezentat LA FIECARE CAMPIONAT MONDIAL pana cand am fost eliminati prin invarteli "la masa verde" pentru o presupusa abatere legata de naturalizarea unui jucator. Ca termen de comparatie, la fotbal nu ne-am mai calificat la un CM din 1998. Ba chiar avusesem MULTE absente rusinoase si in perioada 1950-1986.

7kay
7kay  •  09 Februarie 2021, 16:44

Pentru alte discipline sportive există sau ar trebui să existe stadioane olimpice. La Craiova s-a construit lângă stadionul Ion Oblemenco încă un stadion destul de cochet pentru alte ramuri sportive , implicit și atletism. Problema este că FRR a fost mințită .

Vezi toate comentariile (14)
Comentează