SPORTURI  »  RUGBY  »  ARCUL DE TRIUMF

FOTO Imagini senzaționale de la inaugurarea arenei „Arcul de Triumf” » Spectatorii, entuziasmați de amicalul România - Argentina

Arena „Arcul de Triumf” a fost inaugurată sâmbătă seară, cu meciul de rugby dintre România și Argentina. +30   FOTO
Arena „Arcul de Triumf” a fost inaugurată sâmbătă seară, cu meciul de rugby dintre România și Argentina.

Articol de , - Publicat sambata, 03 iulie 2021 21:27 / Actualizat sambata, 03 iulie 2021 23:01

Arena „Arcul de Triumf” a fost inaugurată sâmbătă seară, cu meciul de rugby dintre România și Argentina, încheiat cu scorul de 17-24.

În această seară, după 7 luni de la demararea procesului de recepție, stadionul „Arcul de Triumf” a fost inaugurat oficial. Evenimentul a fost unul special, un meci amical împotriva uneia dintre marile forțe ale rubgy-ului mondial, naționala „pumelor” din Argentina. 

+26 FOTO

Meciul propriu-zis a fost prefațat de o serie de evenimente deosebite. Drumul jucătorilor către centrul terenului a fost luminat de artificii, iar imnul „Deșteaptă-te, române” a fost interpretat de soprana Felicia Filip.

VIDEO Imagini impresionante de la inaugurarea arenei „Arcul de Triumf”

Accesul pe „Arcul de Triumf”, cu vaccin sau test negativ

Cu prețuri la bilete între 50 și 380 de lei, peste 4.000 de fani ai balonului oval s-au prezentat în această seară pe „Arcul de Triumf”, la inaugurarea arenei de 28,5 milioane de euro, „stejarii” jucând aici un nou meci după 3 ani de pauză, în care stadionul a fost în lucrări. 

Până la meciul contra Argentinei, stadionul a făcut parte din bazele de antrenament pentru Campionatul European de fotbal, care s-a ținut și în România. Naționalele Ucrainei și ale Franței au efectuat antrenamente aici.

Îmi place această revenire la viață. Uitați-vă câți copii sunt în tribune, câte doamne sunt aproape de noi, aproape de „stejari”. Este un vis împlinit, un vis pe care îl așteptam de aproape 10 ani. Putem să le oferim spectatorilor și celor cu care ne înfruntăm o arenă puternică.
- Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby

România - Argentina, după 10 ani

România și Argentina s-au întâlnit ultima dată în cadrul Cupei Mondiale de Rugby din 2011. În meciul disputat în Noua Zeelandă, „Pumele” s-au impus cu 43-8. Doi dintre „stejarii” care s-au aflat atunci pe teren, au evoluat și în meciul de astăzi, Florin Surugiu și Mihai Macovei. Surugiu a bifat la inaugurarea arenei, selecția cu numărul 90.

Meciul România – Scoția s-a anulat

Programat pentru data de 10 iulie, la București, meciul test World Rugby dintre naționala de rugby a României și cea a Scoției nu va mai avea loc din cauza situației sanitare existente în rândul echipei scoțiene. 

Într-o informare oficială primită din partea Federației Scoțiene de Rugby, s-a comunicat faptul că în ultima săptămână au avut numeroase cazuri de jucători testați pozitiv la COVID 19 în rândul echipei naționale și că aceasta va intra în izolare 10 zile. Meciul cu Scoția ar fi fost a doua partidă test World Rugby a lunii iulie pentru „Stejari”.

Caracteristici stadion „Arcul de Triumf”

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de rugby, complexul mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP;
  • Costul lucrărilor: 28,5 de milioane de euro.

Citește și alte știri despre stadioanele din București: 

UPDATE 7.500 de bilete vândute într-o zi la CSA Steaua - OFK Belgrad: „Se anunță un eveniment de poveste”

OFICIAL Cum se va numi noua arenă a Rapidului

Playtech: Loredana Groza, indecentă TOTAL în limuzină! Și-a ridicat picioarele și apoi a... VIDEO de excepție


Comentarii (47)
octavianus
octavianus  •  05 Iulie 2021, 14:09
Postat de remarque pe 04 Iulie 2021, 11:35

in rugby nu e ca in fotbal. Se respecta adversarul si se joaca cu angajament total intotdeauna. Nu se ”odihnesc” jucatorii

Iti scriu pt ca am vazut ca esti in tema cu subiectul. Am vazut meciul la tv, ca fost jucator, ochiul meu "format" mi-a spus ca inainte de ultima pasa, la ultimul eseu al "pumelor" a fost un paravan flagrant si unul din jucatorii nostrii nu a putu sa placheze purtatorul de balon. Din pacate reluarile la TV sunt cu faza de la ultima pasa la "eseu". Nimeni nu a reclamat acest paravan si nimeni nu contesta eseul care si ala a fost putin jucat din "tinut" nu a fost chiar o miscare continua. Una peste alta uite cum un arbitru total partinitor ne-a furat un rezultat pe care nici nu-l visam la inceputul jocului. Un egal cu "pumenele" ar fi fost cu adevarat o performanta, si asa nu s-a teminat rau, ca scor.....ca joc.....suntem inca prin anii 80 din pacate, iar pe trei sferturi nu ducem balonul pana la aripa niciodata.......nici nu ai cum cu o superliga in 5 echipe sau cate sunt.....aria de selectie este spre zero.....ma mir ca mai existam. Dar asta este alta discutie si este valabila pentru toata Romania in orice domeniu de activitate.

remarque
remarque  •  04 Iulie 2021, 11:35
Postat de cirus11 pe 03 Iulie 2021, 22:21

Oare Argentina a venit cu cei mai buni jucatori la turneul asta?

in rugby nu e ca in fotbal. Se respecta adversarul si se joaca cu angajament total intotdeauna. Nu se ”odihnesc” jucatorii

remarque
remarque  •  04 Iulie 2021, 11:32
Postat de rocky5 pe 03 Iulie 2021, 23:48

:))))) Deci impresia a fost favorabilă! Sper sa se joace si fotbal acolo! Și da, am batut Franța si noi o dată! Cred ca pe demolatul Republicii, in regimul de tristă amintire!

De 7 ori am batut Franta la rugby(prima data in 1960, ultima data in 1990). Am avut victorie chiar in deplasare(in 1990). In total am jucat 46 de meciuri de palmares cu Franta si inca 5 meciuri care nu intra in palmares. Pe langa cele 8 victorii am mai obtinut 2 egaluri. De 36 de ori am fost invinsi. Pe vremuri Romania cocheta cu intrarea in turneul celor 5 natiuni. Din pacate rugby-ul romanesc a regresat, iar turneul s-a largit prin cooptarea Italiei.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează