SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-PORTUGALIA. SÂMBĂTĂ. ORA 14:00, TELEKOM SPORT

Barajul care ne ține în viață » România e obligată să bată Portugalia pentru a nu ajunge în divizia a 3-a valorică

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 09 noiembrie 2018 17:54

 România-Portugalia e sâmbătă, ora 14:00, la Baia Mare, în direct la Telekom Sport. Ai noștri sunt într-o situație prin care nu au mai trecut niciodată! ”Stejarii” trebuie să câștige meciul cu lusitanii pentru a nu ajunge în divizia a treia valorică.

World Rugby, forul mondial, a descalificat România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia în luna mai și a penalizat-o cu 25 de puncte în clasamentul Rugby Europe Championships ca urmare a folosirii tonganului Sione Fakaosilea în meciuri oficiale, fără drept de joc. Fakaosilea jucase în "naționala" de rugby în 7 a statului Tonga și nu mai era eligibil pentru România.

Naționala României a ajuns astfel pe ultimul loc în clasamentul Rugby Europe Championships 2018 și va trebui să joace baraj pentru rămânerea în al doilea eșalon al rugbyului european cu Portugalia, formația care a câștigat Rugby Europe Trophy, a treia divizie continentală.

"Presiunea este pe noi!"

" Stejarii" sunt conștienți de importanța partidei și vor să repare greșelile făcute de federație. "Va fi un meci foarte greu, cu siguranță, ei vor veni să joace cel mai bun rugby de care sunt capabili. Presiunea va fi pe noi pentru că de această partidă depinde în mare măsură viitorul rugbyului românesc", crede căpitanul Mihai Macovei.

"Trebuie să rămânem cu capul pe umeri , să ne ne considerăm deja învingători că ei ne sunt inferiori. Trebuie să păstrăm planul nostru, proiectul nostru. Avem nevoie de victorie", a adăugat Macovei.

Debut pentru Lievremont

Întâlnirea de la Baia Mare va fi prima dispută oficială pentru francezul Thomas Lievremont, cel care a preluat "naționala" de două luni. "E cel mai important meci. E un meci cu o miză uriașă. NU avem altă variantă, decât cea a victoriei", a anunțat fostul vicecampion mondial cu reprezentativa Franței.

Lievremont mizează pe înaintarea României, punctul forte al echipei, dar avertizează că portughezii sunt foarte rapizi și capabili de surpriză. 

Nu ne-au mai bătut din 2011

România a câștigat ultimele patru confruntări cu lusitanii, în Rugby Europe Championships. În ediția 2016, când a avut loc ultima înfruntare, "stejarii" s-au impus la București cu 39-14, după ce oaspeții conduceau la pauză cu 14-10! În 2015, "tricolorii" au câștigat la Lisabona, 37-10, iar cu o ediție mai devreme, au obținut o victorie la zero: 24-0, tot la București. În 2013, România câștigase cu 19-13, în deplasare. Portugalia a învins ultima dată România în 2011, impunându-se la Lisabona cu 24-17, în Cupa Europeană a Națiunilor cum se numea atunci al doilea eșalon valoric. 

9-6 "autohtoni" vs "stranieri"

Thomas Lievremont a anunțat și echipa cu care va începe partida cu Portugalia, de la Baia Mare. În primul "15" sunt șase jucători care evoluează în campionatul intern și șase rugbyști din străinătate. Steaua are cei mai mulți titulari în echipa de bază, 4: Florin Surugiu, Ionuț Dumitru, Ionel Melinte, Daniel Plai, Timișoara Saracens are 3, Eugen Căpățînă, Cătălin Fercu și Vlad Zaharia, iar CSM București și Știința Baia Mare câte unul: Fonovai Tangimana, respectiv Constantin Pristăviță. Sunt 5 jucători care vin din Franța: Marius Antonescu, Adrian Moțoc, Mihai Macovei, Valentin Ursache și Andrei Gorcioaia, și unul din Anglia, Alexandru Țăruș. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează