SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Canibalul

Articol de - Publicat miercuri, 11 iunie 2008 00:00

Unul dintre supravieţuitorii tragediei aviatice din Anzi, din 1972, se află cu echipa Uruguayului la Bucureşti.

Azi, la Bucureşti, debutează IRB Nations Cup 2008, echi­pe­le participante fiind Ro­mâ­nia, Africa de Sud A, Italia, Rusia, Uruguay şi Georgia.

Selecţionata sud-americană este însoţită de Gustavo Zerbino. A­ces­ta nu e renumit datorită func­ţiei sale, de preşedinte al Federaţiei de Rugby a Uruguayului, ci faptului că este unul dintre supravieţuitorii tulburătoarei tragedii aviatice din Munţii Anzi, în ‘72. Povestea a şocat o lume întreagă şi a inspirat nu­me­roa­se scenarii de filme şi de cărţi. Un avion cu 45 de pasageri la bord, prin­tre care se aflau şi jucătorii e­chi­pei uruguayene Christians Rug­by, s-a prăbuşit în Anzi, la graniţa din­tre Chile şi Argentina. 22 de oa­meni au murit la mii de metri alti­tu­dine. 16 au supravieţuit după 72 de zile petrecute în condiţii inu­ma­ne. Unul dintre ei e Gustavo Zerbi­no.

“Au fost momente de groază. Pră­buşirea şi apoi alune­ca­rea de peste 5 kilometri. 12 oameni au mu­rit pe loc şi alţi 5 în dimineaţa ur­­mă­toare. Ne aflam la mii de metri altitudine fără haine, fără mîncare, fără nimic. De aici a început lupta pentru supravieţuire”, a mărturisit Zerbino. Acesta a povestit cum el şi colegii săi au recurs la canibalism pentru a trăi. “Nu aveam altă sursă de mîncare decît carnea celor care au murit. Şi acum aş lua aceeaşi decizie dacă ar fi nevoie, ba chiar mai devreme. Aveam de ales între a mînca sau a muri. Am ales viaţa”. După 72 de zile petrecute în munţi, cei 16 au fost salvaţi.

Uruguay va întîlni azi România (20:00) pe arena “Arcul de Triumf”.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (10)
 •  12 Iunie 2008, 10:37

Filmul se numeste ALIVE si in rolul principal joaca Ethan Hawke.

 •  11 Iunie 2008, 11:25

da stie careva cum se cheama filmul cu astia care s-au mancat intre ei :))

 •  11 Iunie 2008, 10:40

mai fata dar nu prea te ajuta mansarda cum poti da un asemenea titlul chiar atat de mare sa fie foasmea de senzational pacat pacat

Vezi toate comentariile (10)
Comentează