SPORTURI  »  RUGBY  »  COVID-19

Știința Baia Mare a reușit să ajungă în România, după ce rămăsese blocată în Africa de Sud » Finala Cupei, în pericol

Articol de GSP - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 17:43 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 18:13

Jucătorii campioanei României, CSM Știința Baia Mare, și staff-ul tehnic s-au întors în această după-amiază acasă cu o aeronavă Tarom trimisă special, după ce rămăseseră blocați în Africa de Sud.

  • CONTEXT: Zborurile din Africa de Sud către Europa au fost anulate după apariția unei noi variante de coronavirus, Omicron, extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de știință.
  • Aflată în orașul Bloemfontenin pentru turneul de rugby „Toyota Challenge Cup”, delegația campioanei României, CSM Știința Baia Mare, a rămas astfel blocată în țara africană timp de 3 zile.
  • Astăzi, jucătorii echipei au reușit să revină în țară.

Delegația celor de la Baia Mare a aterizat azi la Baza 90 de la Otopeni, unde a fost așteptată de reprezentanți DSP, care au efectuat testarea COVID. 

Urmează ca echipa de rugby să călătorească spre Baia Mare tot cu un avion Tarom, infomează news.ro.

CSM Știința Baia Mare a revenit în țară

„Absolut toţi care vor coborî din avion vor fi testaţi de către noi pe aeroport, bineînţeles că ei vor intra printr-un culoar special. 

Vor rămâne în ţară în locurile pe care ni le vor preciza pentru carantină, se va face acest lucru pentru fiecare în parte. Cine nu are această posibilitate, pentru a realiza o carantină corespunzătoare în locaţia pe care o are, va fi susținut de noi cu o carantină instituţionalizată", a declarat marți Dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti, conform sursei citate.

CSM Știința Baia Mare, blocată 3 zile în Africa de Sud

Lumea reacționează rapid la pericolul reprezentat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, care a apărut în Africa de Sud și deja amenință restul planetei din cauza contagiozității și a numeroaselor mutații. 

Multe țări au suspendat zborurile spre și dinspre zona respectivă, ceea ce a făcut ca echipa CSM Știința Baia Mare să rămână blocată în orașul Bloemfontein. Campioana României se afla de mai bine de două săptămâni acolo, disputând un important turneu internațional, Toyota Challenge Cup.

„Zimbrii” ar fi trebuit să se întoarcă în ţară sâmbătă pe ruta Johannesburg - Doha – Otopeni, dar cursa aeriană a fost anulată.

Carantină 14 zile

CSM Ştiinţa Baia Mare fusese învinsă de Toyota Cheetahs, cu scorul de 54-5 (12-5), vineri, la Bloemfontein, în al doilea său meci-test din turneul pe care îl susţine în Africa de Sud. În primul său meci-test din emisfera sudică, Ştiinţa Baia Mare a surclasat-o pe Free State XV cu 72-14. 

Băimărenii ar trebui să dispute pe 11 decembrie finala Cupei României, la București, contra celor de la SC Timișoara, dar meciul e sub semnul întrebării. La revenirea în țară, va trebui ca rugbyștii și oficialii de la Știința să petreacă 14 zile în carantină, conform dispozițiilor făcute publice de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Citește mai multe știri despre rugby:

România a învins Tonga într-un meci-test disputat pe arena Arcul de Triumf

Un milion de dolari blocați, sub cheie » Ce au descoperit reporterii GSP la arena „Arcul de Triumf”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează