SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA - SPANIA, SÎMBĂTĂ, 17:00, GSP TV ŞI LIVESTREAM PE GSP.RO

Cutremur printre "Stejari" » După ce a rămas fără banderolă, Socol se retrage de la "naţională"

Sorin Socol
Sorin Socol

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 martie 2011 14:43

UPDATE 13:30 // Antrenorul echipei naţionale a României, Romeo Gontineac, a povestit pentru gsp.ro ce s-a întîmplat înainte ca Sorin Socol să părăsească cantonamentul din Bucureşti.

"Miercuri după-amiază, înainte de antrenament, am discutat şi i-am spus că în meciul de sîmbătă, cu Spania, nu va intra în primul 15. Adică, va sta pe banca de rezerve pînă la pauză, după care va trebui să facă diferenţa pe teren. Atunci m-a anunţat că-şi face bagajele şi pleacă de la echipă", a povestit tehnicianul "stejarilor".

"Practic, Socol nu a acceptat să fie rezervă. Este păcat, dar este decizia sa. Toţi jucătorii de la echipa naţională sînt privilegiaţi, dar totodată echipa nu stă într-un singur jucător", a mai adăugat Gontineac, care a spus că se opreşte la aceste declaraţii "pentru a nu intra în jocul de culise al lui Socol".

UPDATE 11:30 // Alin Petrache, preşedintele FRR, a declarat joi dimineaţă, pentru gsp.ro, că a avut o discuţie telefonică cu Sorin Socol.

"Am discutat cu Sorin la telefon miercuri seara. Nu vreau însă să comentez nimic deoarece fiecare om este stăpîn pe propriile decizii", a spus şeful FRR. Acesta a adăugat că fiecare jucător se poate retrage şi poate reveni la "naţională". "Şi eu am trecut printr-un astfel de moment în 2003", a mai spus Petrache.

Ieri seară, Sorin Socol (34 de ani), căpitanul echipei naţionale a României şi-a făcut bagajele şi a părăsit cantonamentul din Bucureşti, cu două zile înainte de meciul cu Spania. "Este momentul să mă retrag. Este o decizie pe care pe care trebuia să o iau mai de mult, dar am sperat că lucrurile se vor schimba", a declarat Socol.

Gestul acestuia a venit la doar cîteva ore de la anunţul făcut de preşedintele FRR, Alin Petrache, potrivit căruia Socol nu mai este căpitanul "stejarilor" din cauza scăderii de formă, banderola de lider revenind lui Cristian Preda. Socol a dat mai dat şi alte explicaţii pentru "Adevărul". "Plecarea lui Serge Lairle a înrăutăţit lucrurile la naţională, iar eu nu sunt dispus să merg la Cupa Mondială ca într-o plimbare. Vreau sa obţinem mai mult decît o victorie", a spus jucătorul.

Decizia lui Socol, care evoluează la Lourdes (Franţa), în liga a III-a, nu este una definitivă. El ar rămîne, totuşi, la echipă naţională, cu nişte condiţii. El ar reveni la lot dacă s-ar produce nişte schimbări de urgenţă la nivelul staff-ului tehnic. "Nu urmăresc să îi iau locul lui Romeo Gontineac, ca antrenor".

Practic, Socol cere schimbarea antrenorilor şi, lucru poate mult mai important, anunţă că mai sînt alţi jucători din Franţa care îl susţin.
"Hotărîrile sînt luate de către echipă, de către staff şi de către preşedinte. În acest moment, Sorin Socol este într-o scădere de formă, iar Cristian Petre, Ursache şi Popaîrlan sînt clar mai valoroşi la această ora. Trebuie să fie un semn de întrebare pentru toată lumea. Echipa se face alegînd dintre jucătorii care sînt în cea mai bună formă. În acest moment, jucătorii din linia a două sînt mai în formă decît Sorin Socol. El este însă destul de aproape, face parte din lotul pentru meciul cu Spania, doar că nu va intra de la început", a fost declaraţia făcută de Alin Petrache, şeful FRR, miercuri după-amiază.

Partida România - Spania se va disputa sîmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti, fiind transmisă în direct de GSP TV şi liveSTREAM pe GSP.RO

CITEŞTE ŞI: După ce a şomat în Franţa, Socol joacă acum în Divizia a 3-a

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (2)
oricare
oricare  •  17 Martie 2011, 17:05

Bai carrrnatil0r, sunteti vai mama voastra, va bat ultimele lesinaturi din Europa si aveti figuri? Iesiti ma distrussilor, lasati-va de sportul asta ca ati ajuns sa ne faceti de rusine. Ajungeti la Cupa Mondiala din cauza regulamentului, e prea permisiv, inca n-au invatat multe echipe ce e ala rugby, voi? Niste nimicuri, auzi stire azi, marele meci cu Spania? Spania ma???? Nu mai e nimic de zis...

mad_musu
mad_musu  •  17 Martie 2011, 15:50

a-ti inceput k fotbalistii cum nu va mai convine ceva va retrageti??? cam rpd vi s-a urcat la cap nu credeti??? pacat k vin astea inaintea unui campionat mondial daca socol dorea sa schimbe ceva trebuia sa o faca inainte de calificare atunci era momentul nu acum cand echipa merge la mondiale...ceea ce ma face sa cred k nu tre schimbat ceva la nationala decat din cauza k el nu e titular oricum un jucator din liga a treia si de 34 de ani nu e o pierdere foarte mare

Vezi toate comentariile (2)
Comentează