SPORTURI  »  RUGBY  »  ŞTIINŢA BAIA MARE-FARUL CONSTANŢA 25-19

Din nou pe tron » Ştiinţa Baia Mare a cucerit al cincilea titlu din istoria clubului după 25-19 cu Farul Constanţa

Articol de - Publicat duminica, 14 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 14 septembrie 2014 00:13

Baia Mare redevine campioană după doi ani de secetă, timp în care a pierdut, de fiecare dată, titlul în faţa celor de la RCM Timişoara.

Ştiinţa Baia Mare a jucat aseară, la Bucureşti, a şasea finală consecutivă. Maramureşenii le-au pierdut pe ultimele două şi nu ar mai fi suportat încă un eşec. Din postura de favoriţi, elevii lui Eugen Apjok au jucat fără să rişte prea mult în prima repriză. Au reuşit totuşi un eseu, în urma unei faze contestate de cei de pe Litoral.

Vali Mototolea şi Nicolae Nere au sărit la un placaj, au dat cap în cap şi au rămas întinşi pe gazon. Baia Mare a continuat faza şi Mihai Dico a reuşit să culce balonul în terenul advers. A fost 10-6 după primele 40 de minute pentru băimăreni, Constanţa fructificînd doar două lovituri de pedeapsă.

Vlaicu a redus ecartul la doar un punct, imediat după pauză, 9-10, Farul a dominat, dar Baia Mare a fost echipa mai pragmatică. Alte două eseuri rapide reuşite de Giorgio Phillips şi Nemia Ranuku, o altă lovitură de pedeapsă fructificată de Luke Samoa au pecetluit soarta finalei.

La 25-9, Farul s-a trezit, dar prea tîrziu. A marcat un singur eseu, prin Adrian Apostol, Florin Vlaicu şi-a mai trecut şi el în cont o lovitură de pedeapsă, dar doar atît. S-a terminat 25-19, iar Baia Mare e iar regină. Pentru a cincea oară, după 1990, 2009, 2010 şi 2011.

Farul mai are de aşteptat pentru al 7-lea titlu, ultimul venit acum 17 ani, în 1997.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  14 Septembrie 2014, 19:43

Finala campionatului de rugby, a scos la iveala un arbitraj shmekeresc. Individul cu pricina-arbitrul-probabil ca a fost montat de Radu Mazare edilul Constantei! Dupa matrapazlicurile efectuate de Mafia rugbyului la Timisoara, victima echipa timisoreana, am vazut o finala, in care s-a vrut nespus, ca baimarenii sa piarda meciul! Nimic de zis despre finala mica? Dinamu-Timisoara 3-43? Am vazut meciul, comentatorul-dinamovist-saracul era distrus. De mult n-am mai auzit un individ, atit de chinuit! Da-i Doamne sanatate, viata lunga si fericita, ca mult s-a mai perpelit in acel meci! Chinurile iadului! Asa-i viata mai baietas, cind iubesti pe dinamu! Sa fii tu sanatos, ca dinamu va mai pierde!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 Septembrie 2014, 17:24
Postat de dlq1 pe 14 Septembrie 2014, 16:15

Rugbistii de la STEAUA probabil s-au resemnat cu locuri codase ! ASTA E !Trista realitate.

Dinamo a pierdut finala mica, cu RCM Timisoara, echipa cu cel mai mare buget din Superliga.

dlq1
dlq1  •  14 Septembrie 2014, 16:15

Rugbistii de la STEAUA probabil s-au resemnat cu locuri codase ! ASTA E !Trista realitate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează