SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Duel dezechilibrat » România joacă sâmbătă cu Germania, cea mai slabă echipă din Rugby Europe Championship

Vali Calafeteanu și colegii săi aplaudați de nemți după ultima victorie obținută la Cluj, 85-6 FOTO Raed Krishan
Vali Calafeteanu și colegii săi aplaudați de nemți după ultima victorie obținută la Cluj, 85-6 FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2019 20:35

Reprezentativa României întâlnește sâmbătă, la Botoșani, naționala Germaniei în etapa a doua a Rugby Europe Championship. „Tricolorii” au pornit cu stângul în actuala ediție, 9-18 cu Georgia, la Cluj, dar și nemții au pierdut în prima etapă, în fața Belgiei, 22-29.

  • România - Germania este sâmbătă, de la ora 14:00, în direct la TV Telekom Sport 3

De numele Germaniei se leagă una dintre cele mai rușinoase înfrângeri ale „stejarilor”, în ultimii ani. Exact acum doi ani, la Offenbach, echipa pregătită de Lynn Howells a pierdut cu 38-41. O întoarcere incredibilă a scorului, după ce România conducea în minutul 60 cu 38-20! A fost rezultatul care avea să coste „naționala” calificarea la Cupa Mondială, de acolo începând toate problemele.

A fost singura victorie a Germaniei în fața României în cele 7 partide jucate între cele două reprezentative după 1989. În rest au fost 6 victorii clare ale românilor, care anul trecut, în ultima confruntare, au câștigat cu un categoric 85-6.

„Nu trebuie să subestimăm Germania, dar important e să ne facem noi jocul, să respectăm sistemul de joc și să nu ieșim fără puncte din terenul lor. E nevoie să fim mai eficienți și să eliminăm din greșelile făcute contra Georgiei. Obiectivul este clar, victoria”, a declarat Ionel Melinte.

„Așteptăm toți moldovenii în tribune la Botoșani. Majoritatea băieților din echipă suntem de aici, din Moldova. Faptul că jucăm acasă este un lucru pozitiv. Ne bucurăm că vom avea familiile aproape de noi, sunt mulți prieteni care vor fi la meci și asta ne dă o motivație în plus. Sper să le oferim un spectacol frumos”, a spus și căpitanul Mihai Macovei.

Tot în etapa a doua a REC, se va mai juca sâmbătă Rusia - Belgia, iar duminică Georgia - Spania.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  15 Februarie 2019, 21:09

Titlu: "Duel dezechilibrat", apoi "Exact acum doi ani, la Offenbach, echipa pregătită de Lynn Howells a pierdut cu 38-41." ??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează