SPORTURI  »  RUGBY  »  CONFLICT

Încă un episod al disputei pentru arena „Arcul de Triumf”: „Ministrului i se ascund documente”

Disputa pentru arena „Arcul de Triumf” din București, dintre Federația Română de Rugby și Ministerul Tineretului și Sportului, continuă.
Disputa pentru arena „Arcul de Triumf” din București, dintre Federația Română de Rugby și Ministerul Tineretului și Sportului, continuă.

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 12:23 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 13:34

Disputa pentru arena „Arcul de Triumf” din București, dintre Federația Română de Rugby și Ministerul Tineretului și Sportului, continuă. 

  • Toate stadioanele moderne din București sunt administrate de statul român. Ministerul Apărării va prelua Ghencea, MTS-ul va lua Arcul de Triumf, iar Ministerul Transporturilor se va alege cu arena RapidDetalii AICI!

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, nu face niciun pas înapoi în disputa pentru administrarea arenei „Arcul de Triumf”. Vrea ca stadionul bucureștean să fie folosit de toate Federațiile sportive, nu doar de FRR. În cel mai recent episod al disputei diplomatice, Alin Petrache îl acuză pe Novak de dezinformare. 

Federația Română de Rugby, comunicat în disputa cu MTS

„În vederea unei corecte informări a opiniei publice, Federația Română de Rugby prezintă documentul transmis către Ministerul Tineretului și Sportului, încă din data de 21.01.2021, cu programul competițional și de pregătire al echipelor naționale de rugby ale României.

Suntem nevoiți să recurgem la acest gest pentru că domnul ministru a declarat public că nu a primit programul competițional și de pregătire de la Federația Română de Rugby.

Mizăm totuși pe faptul că domnului ministru i se ascund documente de către cei aflați în aparatul său de lucru și că nu a făcut acest lucru intenționat.

Până la această oră, pe tema Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, Federația Română de Rugby a transmis doar către domnul ministru Novak două adrese oficiale (în total 48 de pagini) la care nu a primit nici măcar un răspuns.
La acestea se adaugă alte 16 adrese oficiale, transmise către domnul ministru Ionuț Stroe și la care am primit patru răspunsuri.

Revenind la subiectul din comunicatul de presă anterior, dat publicității pe data de 8 februarie 2021, reiterăm rugămintea adresată domnului ministru de a preciza care sunt grupurile de interese din jurul stadionului sau să ceară public scuze sportivilor, antrenorilor și fanilor rugbyului din România.

În altă ordine de idei, precizăm că semnarea documentelor de către MTS, semnare care a avut loc marți, 9 februarie, este doar un pas juridic care trebuia făcut și care nu finalizează procedura.

Solicităm, în continuare, MTS să ofere dreptul de folosință gratuită, pe care Federația Română de Rugby îl avea pe acest spațiu până în 2051, așa cum beneficiază și alte entități sportive din România”, se arată în comunicatul emis de FRR. 

Programul transmis de FRR către MTS: 

Încă un episod al disputei pentru arena „Arcul de Triumf”: „Ministrului i se ascund documente”
FOTO: FRR

VIDEO. Eduard Novak „Avem o solicitare de la FCSB pentru închirierea stadionului Arcul de Triumf”

Citește și alte știri despre arena Arcul de Triumf: 

VIDEO+FOTO Protest la stadionul Arcul de Triumf, suporterii au ieșit în stradă: „Stroe și Novak au defrișat stejarii”

FCSB și-a găsit stadion! Echipa roș-albastră a făcut cerere oficială: „Avem o solicitare de la domnul Argăseală”

Playtech: BOMBĂ! Ilie Năstase îl face praf pe Klaus Iohannis! HALUCINANT ce i-a zis


Comentarii (6)
2077264048956080
Vilcea Nicolae  •  13 Februarie 2021, 09:24

***..voi știți că a început six nations??? Aștept măcar o știre de o săpt și voi tot cu...Becali....etc etc etc...și mai nou cu stadionul asta!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

 •  12 Februarie 2021, 16:29
Postat de rumunek pe 12 Februarie 2021, 14:31

Dacă ne uităm atent pe acel program vom vedea că nici pentru scopul în care a fost renovat acest stadion, el nu va putea fi folosit. Adică antrenamentele echipelor aprtipante la CE de fotbal, care au meciuri in București. E bine să existe acest stadion pentru rugby, doar că e penibil să faci selecții de juniori U15 și pregătire pentru tot felul de mini-competiții pe cel mai bun și scump stadion de rugby din țară. In condițiile in care exista alte 5-6 baze destinate rugby-ului doar în București (conform unui articol de pe acest site din urma cu ceva timp). Eu as avea doar o întrebare pentru Dl Petrache și FRR, doar că ar trebui să o adreseze cineva cu acces la dânsul, poate chiar un ziarist gsp. Ce se întâmpla cu terenul de rugby de la 3 stații de autobuz distanță, de la baza sportivă Cireșari? E prea aproape de blocurile noi din zona? E zona prea interesantă pentru un alt tip de utilizare? Sau poate există proiecte ale FRR de dezvoltare a acelei baze, care ar trebui făcute publice.

Ca ai vazut este programul competitional, nu activitatile care se vor disputa pe acel stadion.Evident, ca sa protejezi gazonul, majoritatea actiunilor FRR nu se vor disputa pe Arcul de Triumf, ci pe cele doua terenuri alaturate si altele pe care isi desfasoare uzual actiunile.Dar,asa cum vorbim despre un stadion care va deservi o federatie, putem vorbi de stadioane, mai mari si mai scumpe, care sint atribuite unei singure echipe.CSA are un stadion de 30000 de locuri pentru o echipa de liga 3, iar Transporturile unul ceva mai mic, vreo 20000, care nu are nicio echipa care sa il deserveasca.De Arena Nationala, nu mai mentionez ca pierde anual 3-4 milioane de euro.Baza Ciresarii, ca ai amintit de ea, probabil ca a fost preluate de Primaria, dupa ce MTS a lasat-o de izbeslie citeba decenii.Bine, nu este singura baza pe care MTS o tine in ruina.Mai sint terenuri de rugby, dar au alti proprietari.Armata, Internele, Educatia, Grivita Rosie.Ca o parere, MTS este o institutie politica care urmareste in principal interese de grup privat.

bridges
bridges  •  12 Februarie 2021, 16:28

Nu conteaza ca stadionul ramane la FRR sau trece la MTS, cel mai important lucru e ca el sa ramana doar pentru rugby, nimanui sa nu-i vina idei sa-l dea in alte scopuri. Asa cum Arena Nationala a fost construita pentru fotbal, Steaua la fel, Rapid si cat de curand Dinamo vor fi doar pentru fotbal tot asa acesta sa ramana pentru rugby. Fara alte nuante, asa sa ramana, batut in cuie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează