SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ / FRANŢA-ANGLIA 19-12

Franţa - Ţara Galilor, prima semifinală la Campionatul Mondial de rugby

Francezul Vincent Clerc a reușit
două eseuri în meciul cu Anglia Foto: Reuters
Francezul Vincent Clerc a reușit două eseuri în meciul cu Anglia Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2011 09:30

Franţa s-a trezit în sferturile de finală. De la ruşinosul 14-19 cu Tonga la triumfalul 19-12 contra Angliei au trecut doar şapte zile. "Cocoşii" sînt în vîrf
Marc Lievremont, antrenorul Franţei pe care toată lumea îl agăţase în ştreang după înfrîngerea cu Tonga, de acum o săptămînă, a reuşit senzaţional să-şi motiveze soldaţii pentru "bătălia" de la Auckland, contra Angliei. Şapte zile de terapie de grup şi furia contra britanicilor s-a dezlănţuit.

Franţa a reuşit o primă repriză senzaţională contra Angliei. Două eseuri, purtînd semnătura Vincent Clerc şi Maxime Medard, plus două lovituri de pedeapsă şi o transformare, au dus Franţa la un nesperat 16-0. Reprezentativa "trandafirului" nu avea suflu în faţa unor "cocoşi" care parcă îşi hipnotizaseră adversarii. În partea a doua Anglia a atacat continuu, dar Franţa a ştiut să-i ţină pe britanici la distanţă şi calificarea să nu fie în pericol nici o secundă. Degeaba Anglia a reuşit şi ea două eseuri, prin Ben Foden şi Mark Cueto. Dropgolul lui Francois Duc adusese liniştea în "Hexagon" şi a cincea calificare consecutivă în semifinalele unei Cupe Mondiale.
"Sînt mîndru de jucătorii mei. Au luptat sublim şi au arătat că vor să depăşească performanţele generaţiilor anterioare", a declarat antrenorul Lievremont. "Cei mai mulţi dintre noi ne-am dat seama că nu vom mai avea oportunitatea de a juca la o Cupă Mondială. Trebuie să profităm de această şansă pe care o avem", a adăugat căpitanul Franţei, Thierry Dusautoir.

3-2 pentru Anglia
Înaintea întîlnirii de ieri, de la Auckland, Franţa şi Anglia se mai întîlniseră de patru ori la Cupa Mondială. Britanicii cîştigaseră de trei ori, inclusiv la ultima ediţie, în 2007, cînd au învins Franţa, chiar la Paris, 14-9, în semifinale. În plus, Anglia era considerată mare favorită după ce în 2011 cîştigase Turneul celor Şase Naţiuni, în meciul direct contra Franţei, britanicii cîştigînd cu 17-9.

37 de victorii a reuşit Franţa împotriva Angliei. Britanicii au însă 51 de succese, iar 7 meciuri s-au încheiat la egalitate

"Nu discut despre viitorul Angliei!"
Englezii l-au pus la zid după înfrîngerea în faţa Franţei pe antrenorul Martin Johnson, considerînd că a ordonat echipei să joace un rugby mult prea defensiv. Întrebat de viitorul "naţionalei" din Albion şi despre o eventuală demitere, Johnson a spus: "Nu discut acum despre viitorul meu şi al Angliei. Nu e locul potrivit, momentul potrivit, oamenii potriviţi. Vom vedea peste cîteva zile, voi evalua ce a fost şi apoi voi lua o decizie". Jonny Wilkinson, Simon Shaw, Mike Tindall şi căpitanul Lewis Moody au jucat ultimul meci la Cupa Mondială pentru Anglia, dar Johnson consideră că viitorul Angliei este unul luminos avînd în vedere că britanicii vor găzdui şi turneul final din 2015.

ŢARA GALILOR-IRLANDA 22-10
Dragonii vegetarieni
Galezii revin în semifinalele unei Cupe Mondiale după 24 de ani, "dragonii" reuşind aceeaşi performanţă şi în 1987, la prima ediţie. Ţara Galilor a terminat atunci pe locul 3, după ce a trecut în finala mică de Australia, 22-21. Ieri, la Wellington, galezii au învins "trifoiul" irlandez cu 22-10. A fost 10-3 pentru "dragoni" la pauză, dar imediat după pauză Irlanda a egalat la 10. Finalul le-a aparţinut tot galezilor, care au marcat trei eseuri, faţă de unul singur al irlandezilor. "Am muncit foarte mult în ultimele patru luni, încă nu sîntem gata să plecăm acasă", a declarat Warren Gatland, antrenorul Ţării Galilor.

AZI
ora 8:00 Africa de Sud-Australia
ora 10:30 Noua Zeelandă-Argentina
* ambele partide vor fi în direct pe DigiSport 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează