SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY/WORLD RUGBY NATIONS CUP

GALERIE FOTO Trofeul rămâne la București » România s-a impus cu 20-8 în fața Argentinei XV și pune din nou cupa în vitrină după 2012, 2013 și 2015

FOTO: Cristi Preda +5   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2016 22:45

"Stejarii" au pornit în competiția organizată pentru a zecea oară la București cu obiectivul de a crește, de a integra noi jucători și s-a ales cu trofeul. În această seară, România a jucat cu Argentina XV pentru a păstra cupa în Capitală. Și le-a ieșit pentru că au învins echipa a doua a țării sud-americane cu 20-8.

Un meci greu, jucat din nou cu inima. Timp de treizeci de minute niciuna dintre cele două formații nu a punctat. Lupta a fost aprigă, dar până la urmă "stejarii" au fost cei care au găsit inspirația, iar Andrei Rădoi a dus România în avantaj printr-un eseu frumos.

Unul apoi transformat de Florin Vlaicu, cel care în primele minute ratase o lovitură de pedeapsă. Tot el avea să stabilească și scorul pauzei, punând alte două puncte la totalul de opt. Rugbiștii tricolori au intrat la vestiare, după un efort imens cu avantaj și cu speranțe.

Căldură greu de suportat

Chiar dacă se intrase bine în noapte, vipia încă nu se potolise. Cătălin Fercu transfigurat căuta aer cu doar zece minute trecute din a doua repriză. Asta nu l-a împiedicat să alerge și apoi să marcheze un eseu cinci minute mai târziu. Unul venit după trei ani de pauză, perioadă în care a trecut prin multe. Vlaicu a transformat și era 18-0. Tot el ducă scorul la 20-0 în minutul 63. Spectatorii și ei striviți de căldură continuau să-i încurajeze pe "stejari". Dăruire și răsplată. Toate pe stadionul național "Arcul de Triumf".

La ora 22:00, erau 28 de grade, care se simțeau ca 32, iar umiditatea ajungea la 79 la sută. În aceste condiții, sud-americanii au reușit și ei eseul. Cu zece minute înainte final, scorul era 20-8. Ceva nervii pe final, dar acesta a fost și scorul final. România câștiga pentru a patra oară World Rugby Nations Cup, după 2012, 2013 și 2015. 

"N-a fost ușor, atmosfera a fost una incendiară și la propriu și la figurat" Stelian Burcea, căpitan România

"Sunt mulțumit de acest turneu, mai ales că am introdus șapte jucători noi și am încercat un nou stil de rugby și am reușit"
Lynn Howells, antrenor România

Rezultatele României la World Rugby Nations Cup

România-Namibia 20-8
România-Uruguay 40-0
România- Argentina XV 20-8

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
nicholaus
nicholaus  •  19 Iunie 2016, 11:19

FELICITARI CAMPIONILOR!!!

274375042912239
Sahistu Ghidus  •  19 Iunie 2016, 00:07

Cinste lor!Bravo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează