SPORTURI  »  RUGBY  »  SUFERINȚĂ

Gareth Thomas, legendă a rugby-ului, a dezvăluit că e infectat cu HIV și că a avut intenții sinucigașe

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2019 12:18

Gareth Thomas, 45 de ani, legendă a rugby-ului, a vorbit despre problemele sale: e infectat cu virusul HIV, iar asta l-a făcut să aibă gânduri sinucigașe.

Fostul jucător de la Wrexham Crusaders este primul sportiv din Marea Britanie care a vorbit deschis despre boala cu care se chinuie de mai mulți ani. El a luat decizia de a rupe tăcerea pentru că a fost amenințat că informația va fi făcută publică: „Secretul e al meu de spus, nu al diabolicilor care mă amenință că îl vor spune în locul meu”.

Mi-era teamă că oamenii mă vor judeca și mă vor trata ca pe un lepros, din cauza lipselor de cunoștiințe despre HIV. Gândeam foarte negativ, simțeam dorința de a mă sinucide. Mă gândeam să mă arunc de pe o stâncă. Dorința de a muri a fost un gând natural și am simțit-o ca pe cea mai ușoară ieșire din această problemă. 

Însă trebuie să confrunți problemele. Un sistem puternic de asistență și forța personală m-a ajutat să depășesc acea perioadă. Mulți oameni trăiesc cu frică și rușine că au HIV, dar eu refuz să fiu unul dintre ei. Trebuie să rupem stigmatul o dată pentru totdeauna”, a spus legenda sportului britanic pentru sursa citată.

Galezul e căsătorit de trei ani cu un alt fost jucător de rugby, Stephen, pe care l-a cunoscut după ce a fost diagnostigat cu HIV. Soțul lui, însă, nu e infectat cu acest virus. Anterior, Gareth a fost căsătorit cu Jemma Thomas, de care a divorțat în 2010, după ce a făcut public faptul că e gay.

Ce este HIV

HIV, virusul imunodeficienței umane, este o infecție care se transmite pe cale sexuală, materno-fetal și prin sânge. Este un virus care atacă sistemul imunitar al organismului. 

În lipsa unui tratament, virusul devine transmisibil, sistemul imunitar slăbește și ulterior nu se mai poate apăra de infecții. HIV nu poate fi vindecat, însă, tratamentul îl pot ține sub control, iar persoanele infectate pot duce o viață normală.

Citește și:

Magic Johnson, 28 de ani cu virusul HIV » În 1991 spunea: "Viaţa merge înainte şi voi continua să fiu un om fericit"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bastanul22
bastanul22  •  15 Septembrie 2019, 13:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close