SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Gontineac: "Din 28 septembrie nu mai sînt antrenorul naţionalei, mi-a expirat contractul"

Romeo Gontineac
Romeo Gontineac

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 20:51

Antrenorul Romeo Gontineac a declarat, vineri, pe aeroportul Henri Coandă, la revenirea delegaţiei României de la Cupa Mondială de rugby, că din 28 septembrie nu se mai află la conducerea tehnică a "naţionalei", deoarece contractul său a expirat.

"Nu se pune problema de nici o demitere, contractul meu cu federaţia s-a terminat odată cu Cupa Mondială. Din 28 septembrie nu mai sînt antrenorul naţionalei României. Este oficial, aşa a fost înţelegerea de la început. Deocamdată vreau împreună cu staful meu să facem bilanţul pentru a aduce soluţii pentru viitor. Nu ne gîndim ce o să facem noi cu contractul nostru, nu noi sîntem importanţi, ci rugbiul românesc. Critici şi diagnostice toţi sîntem capabili să facem, mai greu e să aducem soluţii. Nu e vorba să tăiem la sînge ci să găsim soluţii acolo unde sînt probleme.

Eu m-am născut patriot şi o să mor patriot. Dacă e să nu mai lucrez la echipa naţională, oricum inima îmi va rămîne aproape de România, nu depinde neapărat de mine prelungirea contractului", a spus Gontineac.
Romeo Gontineac, care a preluat conducerea tehnică a naţionalei României în mai 2010, a precizat că rugbiştii români nu s-au făcut de ruşine la Cupa Mondială, deşi nu au cîştigat nici un meci. "România nu a fost o ruşine la Cupa Mondială, românii au cîştigat respect. Peste tot lumea ne-a felicitat pentru jocul nostru şi pentru ce am încercat să facem. Nu e o ruşine că n-am cîştigat nici un meci, nu puteai să cîştigi cu Anglia. Frica era invers, să nu fi luat 100 de puncte, cum mulţi se gîndeau. Acum la rece eu nu am ce-mi reproşez. Bilanţul e însă negativ pentru că n-am obţinut nici măcar victoria cu Georgia, pe care ne-am dorit-o foarte mult", a adăugat el.
România a înregistrat următoarele rezultate la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă: 24-34 cu Scoţia, 8-43 cu Argentina, 3-67 cu Anglia şi 9-25 cu Georgia.

Playtech: Laurențiu Reghecampf a IERTAT! ”Am avut o discuție, mi-am dat seama că au înțeles”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează