SPORTURI  »  RUGBY  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO Alin Petrache, acuzat de fals în cazul unui teren oferit de MAE federației: „Dacă l-a dat cum spune, e foarte grav”

Articol de - Publicat luni, 21 ianuarie 2019 12:39

Fostul vicepreședinte al Federației Române de Rugby, Victor Istrate, îl acuză de fals pe actualul președinte după ce Alin Petrache a înstrăinat un teren din Piața Presei Libere, aflat în folosința FRR.

Cazul terenului din Kiseleff 61 nu e nou. În 2013, Istrate a acuzat federația de rugby că nu a profitat de această suprafață de teren obținută de FRR de la Ministerul de Externe, în 2003, în schimbul unei parcele oferite pentru construcția noului sediu COSR.

“S-a dorit să se construiască un sediu pentru Comitetul Olimpic la Arcul de Triumf, pe terenurile federației de rugby. La vremea respectivă, la COSR era domnul Țiriac președinte, iar el a venit cu o propunere deloc rea. Să cedăm din folosință 4.000 de metri pătrați pentru construirea sediului COSR, urmând ca și noi să avem un etaj gratuit din sediu. La schimb, noi am profitat de influența domnului Țiriac - pe vremea aia era Adrian Năstase premierul României - și am primit o suprafață de 5.000 de metri pătrați la Casa Presei. Jumătate noi, jumătate COSR. Obiectul era de a crea surse de venit atât în cadrul federației cât și a COSR. Era bine de tot gândită. Am încercat să aducem un dezvoltator, să facă un P+14, cum arăta și hotelul Sofitel. S-a ținut în stand-by, nu s-a aprobat și eu am plecat din federație. La nicio lună de zile, am auzit că Octavian Morariu și Alin Petrache au cedat acest teren înapoi Ministerului Afacerilor Externe, spunând că terenul aduce cheltuieli. Plăteau impozitele”, a rememorat planul fostul vicepreședinte al FRR, luni dimineață, în direct la GSP Live.

VEZI AICI MOMENTUL ÎN CARE ISTRATE ÎL ACUZĂ DE FALS PE PETRACHE

La acuzele inițiale, Alin Petrache s-a apărat, declarând că a renunțat la teren din cauza faptului că nu a putut obține finanțare pentru proiectul arhitectonic: “Nu am vrut să iau parteneri privaţi că şi aşa duc în spate numele şi toată lumea mă suspectează de afaceri cu tatăl meu, cu Bitner şi Cocoş. Am încercat prin forţe proprii şi nu am reuşit, aşa că am făcut cerere să restituim terenul”.

Potrivit lui Victor Istrare, returnarea terenului a fost făcută abuziv de Petrache: “L-am sunat pe Petrache și i-am spus că nu e normal ce fac. “Ați adus la cunoștință Adunării Generale a federației? Orice înstrăinare de patrimoniu se face cu acordul Adunării Generale”. A zis că nu”.

Petrache declara în 2013 că decizia a fost luată într-o ședință a Colegiului Director al FRF, ținută în iulie 2013. Informat despre răspunsul actualului președinte al FRR, Istrate a izbucnit:

“Nu a fost nici în Colegiul Director. În iulie 2013? E grav dacă este așa. Eu făceam parte din federație la acea dată. Este un fals. Eu nu am lipsit de la niciun Colegiu Director și nu s-a discutat niciodată așa ceva. Dacă s-a întâmplat asta, este foarte grav”.

În ciuda temerilor că terenul din Kiseleff 61 ar putea avea o destinație ocultă, din 2013 până acum pe această parcelă nu s-a construit nimic. Singura modificare suferită a fost reamenajarea spațiului verde și redesenarea pistelor de pietoni, efectuată după construcția pasajului subteran de la Casa Presei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează