SPORTURI  »  RUGBY  »  EDIȚIA A 7-A A SUPERLIGII CEC BANK

Începe o nouă ediție în Superliga CEC Bank » Timișoara și Baia Mare se bat la titlu!

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2017 14:20

Doar șapte echipe se aliniază la start, aceleași ca și în campionatul trecut.

Ediția a 7-a a Superligii CEC Bank la rugby va debuta sâmbătă, cu prima etapă. Șapte echipe se vor alinia la start, aceleași care au participat și în ediția anterioară: Timișoara Saracens (campioana României), Știința Baia Mare (vicecampioană), CSM București (locul 3), Steaua București, Dinamo, Poli Unirea Iași și CS Universitatea Cluj.

"Numărul 7 în tradiția românească este purtător de noroc. Sperăm ca această simbolistică să fie valabilă și pentru această a 7-a ediție, cu 7 echipe participante", a declarat Alin Petrache, președintele FR Rugby. "Mă bucur să constat dorința de autodepășire pe care cluburile o manifestă constant și sperăm că ea va garanta o nouă rundă de meciuri frumoase, care să-i bucure pe cei implicați", a punctat oficialul FRR.

Căpitanii echipelor angrenate în Superligă au anunțat obiectivele formațiilor lor, reieșind faptul că și în viitorul sezon Timișoara Saracens și Știința Baia Mare pornesc cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului. Sunt echipele care jucat patru finale în ultimii 6 ani, Timișoara impunându-se în patru rânduri. Steaua poate constitui surpriza, "militarii" putându-se implica în lupta pentru finală.
Cum grija retrogradării nu paște pe nimeni, echipele din Iași, Cluj și Dinamo își propun doar să joace un rugby cât mai bun.

Prima etapă programează derby-ul Steaua-Dinamo, unul mai mult al orgoliilor, nici una din echipe nemaiavând strălucirea de altă dată. z

"Dorim ca prin evoluțiile noastre să crească nivelul Superligii, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori. Obiectivul e acela de a fi din nou campioni"

"Având în vedere că pornim la drum cu o conducere tehnică nouă, ne dorim să creștem de la meci la meci, să luptăm apoi pentru una din primele două poziții ale clasamentului"
Viorel Lucaci, căpitan Steaua

"Obiectivul nostru este acela de a câștiga trofeul, prin disputarea unor partide în care să oferim un rugby frumos și spectaculos"
Răzvan Ailenei, căpitan Știința Baia Mare

Programul primei etape în Superliga CEC Bank

26.08 - ora 11:00 Știința Baia Mare-CS Universitatea Cluj (Arena Zimbrilor)
26.08 - ora 11:00 CSM București-Politehnica Iași (Arcul de Triumf)
26.08 - ora 17:00 Steaua-Dinamo (Ghencea) Direct Dolce

Clasamentul după numărul de titluri în Superligă

1. Steaua București 24
2. Dinamo București 16
3. Timișoara Saracens 5
4. Știința Baia Mare 5

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
983732924972315
Soos Vilmos  •  25 August 2017, 17:19

Iar amestecati marfa cu ambalajul si titlurile cistigate de cele doua echipe pe vremea in care celelalte echipe erau interzise de la titlu cu cele de astazi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close