SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Inovație la rugby » Arbitrul e și cameraman! Va putea folosi tehnologia video cu o cameră montată pe umăr

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2015 00:00

Etapa a 8-a a SuperLigii CEC Bank a debutat ieri cu o premieră pentru rugby-ul românesc: utilizarea camerelor de filmat de către arbitrul de centru.

Experimentul făcut în urmă cu cîteva zile, la meciul CS Dinamo- CSA Steaua, a fost un succes, așa încît, din acest weekend, camera arbitrului va fi utilizată la toate meciurile oficiale din campionatul intern.

Este vorba despre o minicameră de filmat montată pe capul arbitrului central. Tehnica este deja folosită în celebra competiție ''Turneul celor 6 națiuni''.

Cu această cameră se va putea difuza o reluare suplimentară sau urmărirea unei faze de joc în timp real. Astfel, conducătorul de joc are la îndemînă un instrument în plus pentru lămurirea fazelor litigioase.

Primul meci al etapei a fost Steaua-U Prodvinalco Cluj, scor 36-12.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează