SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Isi revin

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 septembrie 2007 00:00

Accidentati in partida cu Scotia, sapte dintre "stejari" vor fi refacuti si pot juca impotriva Portugaliei, pe 25 septembrie. "Nationala" Romaniei a uitat umilinta din meciul cu Scotia, 0-42, si a inceput deja pregatirile pentru disputa cu Portugalia, cea in urma careia ar putea evita ultimul loc in grupa C. Grijile de pe capul antrenorului Daniel Santamas s-au mai risipit dupa ce a aflat ca sapte din cei opt jucatori accidentati marti, la Edinburgh, pot reveni pe teren contra lusitanilor. Tincu, Tonita, Toderasc, Cr. Petre, Gal, Gontineac si Dumitras au efectuat ieri noi controale medicale la Agen si nu exista motive intemeiate ca sa piarda meciul din 25 septembrie, de la Toulouse. Singura pierdere in echipa Romaniei ramine dupa partida cu Scotia, Ionut Tofan, care va fi cel mai probabil inlocuit de un rugbyst din tara.

Aseara, "stejarii" au participat la o receptie oferita de Primaria din Agen, locul unde echipa Romaniei a avut cantonamentul general pe perioada Mondialului. Dupa ce au vizionat intilnirea Italia-Portugalia, romanii sint preocupati de jocul adversarilor. "Portugalia a jucat foarte bine in fata Italiei si Scotiei. Trebuie sa fim atenti. Impotriva noastra vor evolua cu si mai mare ambitie", cred rugbystii romani.
Romania si Portugalia s-au intilnit pina acum de nu mai putin de 12 ori, doar in meciul din 2003 lusitanii avind cistig de cauza. In rest, au fost 11 victorii clare ale "stejarilor".

Morais: "Putem cistiga!"
Antrenorul selectionatei Portugaliei, Tomaz Morais, considera ca echipa sa se poate impune in meciul cu Romania, din 25 septembrie, daca va juca la fel ca in primele trei partide disputate in grupa C. Desi Portugalia a fost invinsa miercuri seara si de Italia, cu 31-5, Morais e multumit de jocul prestat de elevii sai. "Cred ca am evoluat la fel de bine ca italienii, chiar am fost mai puternici in unele momente. Punctele pierdute au fost cauzate de greselile noastre", a spus tehnicianul. Acesta crede ca Portugalia trebuie sa fie mai ambitioasa in meciul cu Romania.

Multi spectatori
Organizatorii Cupei Mondiale au anuntat ieri ca audienta inregistrata pe stadioane a fost in medie de 89 la suta pentru primele 19 meciuri ale competitiei, si de 94 la suta pentru cele 17 partide disputate in Franta. Cele mai urmarite confruntari au fost Anglia-Africa de Sud si Franta-Argentina, care s-au disputat pe stadionul Stade de France si la care capacitatea arenei a fost acoperita in proportie de 99%. Meciul Noua Zeelanda-Portugalia  a fost urmarit de 40.729 de spectatori, ceea ce a reprezentat un nou record pentru arena Gerland, din Lyon.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close