RUGBY  ·  CORONAVIRUS

Jucător de „națională”, voluntar în prima linie împotriva coronavirusului: „Fără zi de pauză, ture de 12 sau 13 ore”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2020 20:12

Maxime Mbanda (26 de ani), rugbist în prima reprezentivă a Italiei, luptă ca voluntar împotriva pandemiei de coronavirus. 

Mbanda face orice pentru semenii aflați în pericol. A început prin a livra mâncare și medicamente persoanelor în vârstă, cele mai sensibile în fața teribilului COVID-19, apoi a continuat ca șofer pe ambulanța din Parma. A simțit că nu face destul și nu s-a oprit aici. A cerut să fie trecut în prima linie și să ajute la transportarea persoanelor bolnave, conform TheSun.

+5 FOTO

Voluntar în lupta cu coronavirusul

„Când totul s-a oprit în sport, mi-am pus întrebarea cum pot ajuta. Am început în urmă cu două săptămâni. Nu am avut nicio zi de pauză, am lucrat în schimburi de 12 sau 13 ore. Văzând ce se întâmplă, am zis că nu pot acuza oboseala. Frica e normală, dar există anumite acțiuni care pot fi făcute în deplină siguranță și care le pot oferi celor aflați în prima linie de luptă câteva clipe de răgaz, jumătate de oră de odihnă. Timpul ăsta e crucial pentru ei. Cât timp voi fi în putere voi continua să ajut”, a declarat Mbanda pentru AFP.

„Dacă oamenii ar vedea ceea ce am văzut eu în spitale, nu ar mai exista cozi în fața magazinelor. S-ar gândi de două ori înainte să plece din casă”
-  Maxime Mbanda

VIDEO / Klaus Iohannis anunță carantină totală în România

Citește și alte știri despre coronavirus:Ce a ajuns să facă în Germania o prostituată româncă, după ce bordelul s-a închis. Elena acceptă acum și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Polona Hercog
Digi 2
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1