SPORTURI  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP / ROMÂNIA-ARGENTINA JAGUARS 30-8

Le-au pus pielea pe băţ » România a învins Argentina Jaguars, 30-8, şi se va bate cu Emerging Italia pentru trofeul IRB Nations Cup

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2013 22:27

"Jaguarii" argentinieni au fost vînaţi de români, care au obţinut a doua victorie în ediţia din acest an. Duminică e finala cu Emerging Italia


România a învins aseară cu 30-8 selecţionata Argentina Jaguars, în cel de-al doilea meci la ediţia din 2013 a IRB Nations Cup. Sud-americanii, care pierduseră prima dispută, 6-26 cu Italia Emerging, au atacat continuu în prima repriză. Au dominat de la un capăt la altul repriza, "stejarii" profitînd însă de greşelile din propria jumătate. Vlaicu a punctat din două lovituri de pedeapsă şi cele două echipe se pregăteau să intre la cabină la 6-3 pentru România. O repriză în care nici unii, nici alţii nu reuşiseră mare lucru.

În ultimul minut însă, "jaguarii" au simţit gust de sînge în tabăra adversă. Au masat România la 5 metri de buturi şi au căutat eseul cu disperare. O pasă greşită însă şi Eugen Căpăţînă a plecat furibund pe contraatac. Cursă de 50 de metri, pasă la Fercu, balonul a trecut apoi în braţele lui Dimofte, iar Valentin Popîrlan a reuşit eseul. Chiar în ziua în care îşi sărbătorea ziua de naştere.

Nu i-au mai ţinut picioarele
În repriza a doua, "jaguarii" nu au mai fost decît nişte pisici. Terenul s-a înclinat spre jumătatea argentinienilor, România reuşind alte două eseuri, prin Macovei şi Vlaicu. Sud-americanii găsiseră şi ei calea spre buturile "stejarilor" în ultimele minute, cînd "tricolorii" erau probabil cu gîndul la finala cu Italia, de duminică.

A fost 30-8 la final, a doua victorie a României, care are şanse mari de a păstra trofeul cîştigat anul trecut. Ar fi a doua echipă care reuşeşte acest lucru, după Emerging Springboks, care au triumfat la Bucureşti în 2007 şi 2008.

"Apărarea a fost la înălţime. Contra Argentinei a fost doar semifinala turneului, finala, şi meciul de referinţă pentru noi, va fi cel de duminică, împotriva Italiei. Va fi mult mai greu"
Mihai Macovei, căpitan România

"Am făcut un joc solid!"
Preşedintele FRR, Alin Petrache, era foarte mulţumit de prestaţia "tricolorilor" împotriva argentinienilor. "Sînt mulţumit de grup, de felul cum a fost tratat meciul, am avut o prestaţie foarte bună în grămadă. Băieţii au făcut faze extrem de frumoase, care se văd doar la marile echipe", a declarat Petrache. Oficialul crede însă că împotriva Italiei va fi cu totul altceva. "Italia alcătuieşte o echipă rea, sînt şi ei puternici pe grămadă, au patru-cinci jucători naturalizaţi. Noi avem un lot tînăr, cu care căutăm calificarea la Mondiale", a adăugat Petrache.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
wertus
wertus  •  14 Iunie 2013, 11:11
Postat de exes pe 13 Iunie 2013, 18:21

Argentina a jucat cu echipa a 2-a .Prima echipa se numeste Pumas si ne bat de la 50 in sus.

Nu cred ca ne bat la un asa scor, am avut partide cu ei si scorurile au fost rezonabile 10 -15 puncte diferenta

exes
exes  •  13 Iunie 2013, 18:21

Argentina a jucat cu echipa a 2-a .Prima echipa se numeste Pumas si ne bat de la 50 in sus.

mihaitanase
mihaitanase  •  13 Iunie 2013, 09:10

NOI CU CEI MAI BUNI,EI CU CE S-A NIMERIT.STAM SLAB LA ORA ASTA IN RUGBY.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează