RUGBY  ·  ROMÂNIA-URUGUAY

Meci amical România - Uruguay » Adversarii nu ne-au învins niciodată până acum

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de — Vineri, 23 Noiembrie 2018

România joacă sâmbătă de la ora 14:00 ultimul meci-test al anului contra reprezentativei de rugby a Uruguayului, echipă calificată la Cupa Mondială din Japonia.

2018 se încheie pentru "stejari" cu un nou meci-test, disputat pe teren propriu, în Ghencea, în fața unei alte formații calificate la Cupa Mondială. Săptămâna trecută "tricolorii" au cedat în fața Statelor Unite ale Americii, 5-31, și încearcă acum să se reabiliteze în disputa cu Uruguay.

Au un punct de pornire, sud-americanii nereușind să câștige niciodată în fața noastră, în precedentele opt partide. Au fost șapte victorii pentru români și un singur rezultat de egalitate. Cea mai recentă dispută datează din 2016, atunci când la București, tot în meci test, România s-a impus cu 36-10.

Revine căpitanul

Antrenorul francez Thomas Lievremont a anunțat și 15-le care va înfrunta reprezentativa celestă. Sunt trei schimbări față de jocul împotriva SUA, cea mai importantă fiind revenirea căpitanului Mihai Macovei. Românul a revenit de la echipa sa de club, din Franța, și va îmbrăca pentru a 80-a oară tricoul de "stejar".

Între cei 15 jucători de pe teren vor fi doar trei jucători care evoluează "afară", și 12 din campionatul intern.

"Uruguay are un stil asemănător cu al României, înaintași puternici, fizici, le place lupta și pun accent pe jocul pe treisferturi. Trebuie să fim bine pregătiți pentru că vor pune presiune pe fiecare zonă, vor fi duri în contact. Trebuie, de asemenea, să înlăturăm greșelile făcute cu SUA și să începem să îmbunătățim lucrurile. E a patra săptămână de cantonament, oboseala a intervenit, dar vreau să încheiem cu bine ultimul meci test al anului", a declarat antrenorul Thomas Lievremont pentru siteul FRR.

6 jucători au debutat în partidele cu Portugalia și SUA, din această toamnă, în echipa României. Azi s-ar mai putea consemna un debut, cel al lui Alexandru Bucur

18 este locul ocupat de Uruguay în clasamentul World Rugby, cu două poziții mai jos decât RomâniaAzi mulți au confirmat divorțul lor, iar acum s-a aflat despre gestul incredibil al lui Reghe față de Anamaria Prodan! L-a costat 310.000 de euro

Libertatea

Comentarii (5)

taunul.  •  24 Noiembrie 2018, 15:06

"Adversarii nu ne-au învins niciodată!" Toate au in inceput. Am o presimtire ca azi se va inregistra prima victorie pentru Uruguay.

sakamoto  •  24 Noiembrie 2018, 14:47

Oponentzii ishtea nu ne-au batut niciodata. Insa americanii...DA! Cit a foast scorul Romania-USA, la rugby, ultimul meci?

alenb  •  24 Noiembrie 2018, 14:27

Din articol nu rezulta unde se joaca, oras, stadion etc. Dat fiind ca Romania e trecuta prima, as trage concluzia ca jucam acasa drept care nu ma mai duc in Uruguay sa vad meciul, inca caut stadionul ca sa pot asista la partida. Mare ziarist ursescu asta.

Vezi toate comentariile (5)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Seul

Digi 4
07:00 Tenis, WTA

Turneul din Osaka

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Guangzhou

Digi 2, Digi 3
15:00 Fotbal, UEFA Youth League

Napoli - Liverpool

Digi 4, Look Plus, Telekom 1
15:00 Volei M

Grecia - Portugalia

Telekom 3
17:00 Fotbal, UEFA Youth League

Borussia Dortmund - Barcelona

Digi 4, Look Sport, Telekom 2
19:45 Fotbal, Liga Campionilor

Inter Milano - Slavia Praga

Digi 1, Telekom 2, Look Plus
19:45 Fotbal, Liga Campionilor

Lyon - Zenit St. Petersburg

Digi 2, Telekom 3, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Borussia Dortmund - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Napoli - Liverpool

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Chelsea - Valencia

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Ajax Amsterdam - Lille

Digi 4, Telekom 4
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Salzburg – Genk

Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1