SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Miza pe aparare

Articol de GSP - Publicat luni, 17 septembrie 2007 00:00

Romanii se gindesc la victorie contra Scotiei, chiar daca meciul se joaca la Edinburgh. Dupa infringerea in fata Italiei, 18-24, Romania nu si-a schimbat planurile la Cupa Mondiala din Franta. "Obiectivul ramine acelasi, sa cistigam doua meciuri", a anuntat managerul Robert Antonin. si cum la un succes cu Noua Zeelanda "stejarii" nu se pot gindi, ramine varianta Portugalia si Scotia. "Vrem sa batem Portugalia si sa facem un meci bun in Scotia. Mergem pe Murrafield fara presiune. Ii simt pe jucatori motivati sa reuseasca ceva. stim ce ne asteapta acolo, dar avem armele necesare pentru a face fata provocarii", a adaugat Antonin.

Pentru "tricolori" miza meciului cu Scotia e una foarte mare. Un succes i-ar putea propulsa pe locul trei in grupa C, ceea ce ar insemna un bonus financiar din partea federatiei de 350.000 de euro. "Va trebui sa fim atenti la Blair si fratii Lamont. La noi nu trebuie sa va asteptati la mari schimbari", a subliniat managerul "stejarilor".

Scotia a trecut in primul meci la Mondiale de Portugalia cu 56-10, impresionind prin jucatorii de pe treisferturi. "Apararea Romaniei a dovedit ca poate face fata atacurilor. Ne prezentam bine din punct de vedere fizic, semn ca pregatirea noastra tip comando din Franta isi arata rezultatele", afirma francezul.

Meciul cu Italia nu a fost uitat insa si nici arbitrajul. "Am scapat victoria printre degete. Am facut prea multe greseli, la care s-a fluierat, pentru ca au existat. Putem doar sa regretam ca italienii nu au fost sanctionati in acelasi mod. Eseul de penalizare ne-a omorit", a incheiat Antonin.

Georgia uimeste
Impresionant! Asa poate fi caracterizat jocul Georgiei in partida cu Irlanda, de duminica seara. Gruzinii au pierdut cu 10-14, dar au trecut de putin pe linga victorie in fata unei echipe consideratae a fi in lumea buna a rugbyului mondial. Molul si jocul pe gramada au functionat perfect pentru gruzini, care au fost condusi la pauza cu 7-3. In partea a doua insa, skinin a interceptat un balon de la Stringer si nu s-a mai oprit decit la eseu. Kvirikasvili a transformat si Georgia a trecut in avantaj: 10-7. Dupa ce David Wallace (foto) a trecut pe linga eseu, Dempsey le-a dat aer suporterilor "verzilor", care au tremurat insa, din nou, serios pe final. Inaintarea Georgiei a impins un balon in terenul de tinta al irlandezilor, dar noroc ca arbitrul video nu a acordat nimic si scorul a ramas 14-10. si in prima partida Georgia a opus o rezistenta dirza Argentinei, care a cistigat pe final cu 33-3.

Suporteri infratiti
Spre deosebire de alte sporturi, la rugby spectatorii vad meciurile impreuna, fara incidente. Suporterii irlandezi, imbracati in verdele "trifoiului" lor norocos, si gruzinii, vopsiti pe fata in alb si rosu, au creat o atmosfera teribila la Bordeaux, pe Stade Chaban-Delmas.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează