SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY / AFRICA DE SUD-FIJI 37-20 (13-3)

N-a fost surpriza!

Articol de GSP - Publicat luni, 08 octombrie 2007 00:00

Springboks au avut ieri un sfert de finala greu si tensionat cu fijienii, care au luptat exemplar. 13-3 la pauza, cel mai periculos scor! Atit arata tabela dupa 40 de minute in sfertul de finala de ieri, dintre Africa de Sud si Fiji. Cu siguranta, pe Springboks i-a trecut un frison. Cu acelasi rezultat se incheiase simbata prima repriza a meciului Noua Zeelanda-Franta, iar "cocosii" reusisera sa intoarca in partea a doua si sa cistige. Ce avea sa fie acum?

Cosmarul se contura tot mai rotund dupa cele doua eseuri ale fijienilor, reusite in interval de doua minute de Delasau (57) si Bobo (59). Era 20-20 si favoritii, sud-africanii, pareau anesteziati de entuziasmul, efortul si tupeul adversarilor mult mai slab cotati. Da, pentru ca inainte de meci, acest "sfert" fusese taxat drept cel mai dezechilibrat. Dezechilibru pe hirtie, echitate la scor. Jocul de atac scinteietor al fijienilor, dublat de o defensiva brutala si exacta, i-a scos din minti pe Springboks. Acestia au preluat conducerea timid, 23-20, dupa ce, in fine, liderul marcatorilor de la Cupa Mondiala, Percy Montgomery, a incetat sa mai rateze.

N-a fost liniste insa. Rugbystii din Fiji au fost din nou aproape de incercare in doua rinduri, un "inainte" copilaresc si, apoi, un placaj la sacrificiu, evitind dezastrul. Campionii mondiali din 1995 s-au adunat, in fine, si au inscris eseurile izbavitoare in minutele 70, prin Smith, si 80, prin James. Transformarile lui Montgomery au adus calmul, iar sud-africanii si-au putut sterge sudoarea de pe frunti. Erau usurati ca n-au impartasit soarta colegilor de emisfera, Australia si Noua Zeelanda, eliminati simbata de Anglia, respectiv Franta.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează