SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

România, eșec cu Samoa, pe „Arcul de Triumf” » Înfrângere fără drept de apel pentru „stejari”

România - Samoa 0-22 / Sursă foto: @daniel.nechita.p / Facebook@ Rugby România
România - Samoa 0-22 / Sursă foto: @daniel.nechita.p / Facebook@ Rugby România

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 19:51 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 20:56

Naționala de rugby a României a fost învinsă fără drept de apel de Samoa, scor 0-22, într-un meci amical disputat sâmbătă pe stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală.

Peste 3.000 de spectatori au venit să-i urmărească pe „stejari” într-un nou test de verificare, după cele disputate toamna aceasta cu Uruguay (16-21), respectiv Chille (30-23). 

România, eșec dur cu Samoa, pe „Arcul de Triumf”

Naționala României a fost dominată de Samoa, care a stabilit scorul final încă de la pauză, 22-0, după trei eseuri reușide de Seuteni, Taleni Seu și Toomaga-Allen, primele două transformate de Toala.

Oaspeții au mai culcat balonul de 3 ori în terenul de țintă în partea secundă, însă încercările nu au fost validate de arbitru.

Pentru România, acesta a fost al treilea meci-test în fața unei țări calificate la Mondialul de anul viitor. Samoa, locul 12, a fost și cel mai puternic adversar. În primele două confruntări, „stejarii” au învins-o pe Chile, 30-23, și au cedat cu Uruguay, 16-21, în prelungiri.

100 de meciuria adunat Mihai Macovei, căpitanul „stejarilor”, în tricoul României

România versus Samoa: 1. Vasile Bălan (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Victor Leon (Colomiers), 4. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 5. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 6. Mihai Macovei C (RC Bassin D'Arcachon), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Cristi Chirica (RCHCC), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Tudor Boldor (CS Dinamo), 11. Atila Septar (RC Toulon), 12. Fonovai Tangimana (CSA Steaua), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 15. Sioeli Lama (CSA Steaua)

Rezerve: 16. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 17. Alexandru Savin (CSA Steaua), 18. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 19. Johan Van Heerden (CS Dinamo), 20. Kamil Sobota (CSA Steaua), 21. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 22. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 23. Alexandru Bucur (SCM USV Timişoara)

Naționala României este calificată la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. „Stejarii” au fost repartizați în Grupa B, alături de Tonga, Africa de Sud, Irlanda și Scoția. Debutul „stejarilor” o să fie pe 9 septembrie 2023, împotriva Irlandei.

VIDEO Joseph Agbo joacă rugby pentru ”buldogii” de la Dinamo: „Îmi place în România, viața e ieftină”

Citește și alte știri din sportul românesc:

România și-a aflat adversara din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din 2023

VIDEO Neagu îl contrazice pe șeful FRH la revenirea în țară: „Nu e în asentimentul echipei! Trebuie să facem ceva”

Răspunsul lui Novak pentru federația care rupe contractul cu Ministerul Sportului: „A avut loc un abuz”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
octavianus
octavianus  •  21 Noiembrie 2022, 12:08

Am vazut cu o mare tristete, o echipa care nu a reusit sa duca macar o data balonul pana la aripa, o inaintare care nu stie sa repuna din margine, sau sa lege o gramada, stiam de ani buni de regresul rugbyului nostru, la toate nivelurile, dar nu mi-am inchipuit ca suntem atat de jos. Motive sunt o mie, de la aria de selectie la valoarea si implicarea conducatorilor sau a antrenorilor, promovarea acestui sport, multe, multe de spus si din pacate multe si mai multe de facut, aici se naste intrebarea....cine ? cine sa le faca ? mai este cineva interesat de rugby in Romania ? nu ma refer la acele persoane infiltrate in "sistem" care fac bani frumosi din functii si privilegii pe la federatie, ma refer la Romania la socetatea in care traim. Mai are nevoie Romania de oamenii pe care-i produce cu adevarat rugbyul ? de caractere, de oameni curajosi, resposabili, altruisti, corecti, puternici, inteligenti.....si lista ar putea continua, raspunsul este NU.....priviti natiunile care respecta rugbyul si privind valorile acelor natiuni veti intelege de ce rugby in Romania a devenit fix oglinda tarii in care traim. Imi este teama de ce se va intampla la cupa mondiala si de scorurile pe care le vom incasa acolo, rugby mi-a dat f mult in viata, chiar daca am ramas "intr-un picior" nu am sa ma dezic niciodata ca sunt roman sau ca am fost rugbyst, dar ce se intampla acum nu mai are legatura cu nimic din ceea ce a fost o data ECHIPA NATIONALA DE RUGBY A ROMANIEI. R.I.P. rugby

gGbleotu
gGbleotu  •  20 Noiembrie 2022, 11:19

Nu stiu cine este acest PETRACHE, dar are un TUPEU de zici ca este ARCUL DE TRIUMF!! Si ca la fotbal ...nu avem RUGBY este clar!!!

Cripure
Cripure  •  20 Noiembrie 2022, 10:59

Poti tu, desteptul satului, sa spui cu cati bani ai contribuit la construirea stadionului de rugby? Stii ca pe Arena Nationala nu se poate organiza un astfel de joc? Dar stadioanele Steaua, Giulesti, Craiova, Arad, Targu Jiu, Ploiesti, Cluj si altele care sunt in constructie nu sunt facute cu banii tai? Oare echipele noastre de fotbal se pot lauda cu mari performante la ora actuala? Trimite-le si pe ele sa joace pe Izlaz. Stadioanele nu sunt facute numai pentru generatia asta ci si pentru cele viitoare care ar putea fi mai bune tot asa cum copiii tai ar putea fi mai inteligenti decat tine.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează