SPORTURI  »  RUGBY  »  SCOTIA - ROMANIA 42-0

Nimiciti!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 septembrie 2007 00:00

Scotia a batut aseara Romania cu 42-0. E cea mai drastica infringere suferita in cele 11 partide directe de pina acum. Ce diferenta intre meciul cu Italia si cel cu Scotia! Daca impotriva Italiei, 18-24, "tricolorii" au jucat cu mult curaj, trecind chiar pe linga victorie in ultimele minute, aseara, la Edinburgh, "stejarii" au fost doar niste parteneri de antrenament pentru echipa Scotiei, mult mai motivata decit cea a noastra.

Minutul 2 a prefigurat dezastrul care avea sa urmeze. Brezoianu si Dimofte au alunecat la un balon de urmarire trimis de Chris Paterson si aripa Scotiei a marcat primul eseu. Pina la pauza Allister Hogg si Rory Lamont au mai culcat si ei de doua ori balonul in terenul de tinta al romanilor. Transformerul Paterson a avut o precizie dezarmanta si la cabine s-a intrat la 21-0!

In repriza a doua scotienii s-au grabit sa marcheze al patrulea eseu pentru a lua punctul bonus. L-au reusit prin acelasi Allister Hogg, care a profitat de greseala lui Calafeteanu. Hogg nu s-a oprit aici, si-a trecut in cont prima "tripla" din cariera. Fundasul Rory Lamont a desavirsit umilinta "tricolora" de la Edinburgh, marcind al saselea eseu. A fost 42-0, pentru ca Paterson nu a ratat nici o transformare.

Romania? Zero peste tot. A avut o singura lovitura de pedeapsa, de la mare distanta, ratata de Dimofte, si a fost in minutul 70 la un metru distanta de butul Scotiei, dar "ciulinii" au rezistat. si cind te gindesti ca vine partida cu Noua Zeelanda...

Romania 0 (0)
15. Iulian Dumitras - 14. Catalin Fercu, 13. Csaba Gal, 12. Romeo Gontineac (73 Florin Vlaicu), 11. Gabriel Brezoianu - 10. Ionut Dimofte (45 Ionut Tofan), 9. Lucian Sirbu (45 Valentin Calafeteanu) - 8. Ovidiu Tonita, 7. Alexandru Manta (50 Alexandru Tudori), 6. Florin Corodeanu (61Cosmin Ratiu) - 5. Cristian Petre, 4. Sorin Socol (cpt) - 3. Bogdan Balan (69 Silviu Florea), 2. Marius Tincu (41 Razvan Mavrodin), 1. Petrisor Toderasc

Scotia 42 (21)
15. Rory Lamont - 14. Sean Lamont (41 Craig Smith), 13. Simon Webster, 12. Rob Dewey, 11. Chris Paterson - 10. Dan Parks (68 Nikki Walker), 9. Mike Blair (Chris Cusiter) - 8. Simon Taylor, 7. Allister Hogg (65 Kelly Brown), 6. Jason White - 5. Jim Hamilton, 4. Nathan Hines - 3. Euan Murray, 2. Ross Ford, 1. Gavin Kerr.
Rezerve: 16. Scott Lawson, 18. Scott MacLeod, 21. Hugo Southwell

Au marcat: Hogg 3 eseuri, Rory Lamont 2 eseuri, Paterson 1 eseu, 6 transformari

Alaturi de Anglia, pe lista neagra
sase echipe au "reusit" sa piarda la zero in istoria Cupei Mondiale. Intre ele, de aseara, si Romania

In istoria celor sase editii ale Cupei Mondiale, doar cinci meciuri se incheiasera fara ca o echipa sa inscrie. Romania se alatura si ea "cenusareselor" de pina acum, avind macar consolarea ca se afla pe picior de egalitate cu campioana mondiala, Anglia, invinsa tot in acest an, de Africa de Sud, 36-0. Celelalte formatii care nu au reusit sa marcheze sint Canada (in 1995, 0-20 cu Africa de Sud), Coasta de Fildes (1995, 0-98 cu Scotia), Spania (1999, 0-48 cu Scotia), Namibia (2003, 0-142 cu Australia). Rary Lamont (foto) si ceilalti scotieni sint o adevarata sperietoare pentru echipele mici, Romania fiind al treilea team de care scotienii nu au mila dupa Coasta de Fildes si Spania.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează