SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Noi fricoși, ei superiori » România a cedat clar în disputa cu Georgia, 9-18, la debutul în noua ediție a Rugby Europe Championship

Mihai Macovei încercând să treacă de zidul georgian FOTO sportpictures.eu
Mihai Macovei încercând să treacă de zidul georgian FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2019 20:09

Georgia, principala rivală a "tricolorilor" în Rugby Europe Championship, al doilea eșalon valoric în rugbyul european, a câștigat fără emoții disputa de la Cluj-Napoca, 18-9. Deși România a condus la pauză, cu 6-3, în partea a doua gruzinii au dominat autoritar și au întors rezultatul. 

Florin Vlaicu, metronomul care transformă orice lovitură de pedeapsă, a avut două astfel de posibilități în prima parte. Le-a fructificat pe amândouă și România conducea cu 6-0. Jocul "tricolorilor" a fost însă unul de așteptare, fără risc. România nu a pus presiune pe georgieni, cei care au stat mai mult în terenul advers. "Stejarii" s-au apărat însă exact, nelăsând spații de pătrundere.

Jocul fricos și economicos al "tricolorilor" a continuat și în partea a doua. În schimb, Georgia a jucat fiecare balon spre terenul de țintă, chiar dacă putea foarte bine să fructifice loviturile de pedeapsă de care a beneficiat din poziții excelente. Și insistența atacurilor a fost răsplătită. În minutul 45, arbitrul irlandez Sean Gallagher a dictat un eseu de penalizare, iar în minutul 66 a venit al doilea eseu, marcat de Beka Gorgadze.

Fără punct defensiv

La 15-6, gruzinii au căutat cu disperare al treilea eseu, ca să primească punctul bonus ofensiv. Românii, în schimb, când au beneficiat de o nouă lovitură de pedeapsă, au ales să dea la "bețe", ca să revină în marja de maximum 7 puncte diferență și să ia măcar un punct, pentru bonusul defensiv.

Vlaicu și-a făcut treaba, România s-a apropiat, 9-15, numai că ultimii care au schimbat tabela au fost tot georgienii, în ultimele minute, prin Tedo Abjandadze, care a stabilit scorul final, 18-9.

Ultima selecție

Partida de la Cluj a fost ultima în care Andrei Ursache a îmbrăcat tricoul echipei naționale. Andrei a format alături de fratele mai mic, Valentin, prima pereche de frați din rugbyul românesc care a jucat la Cupa Mondială, în 2015. "Decizia aceasta a venit mai demult, m-am gândit la ea, eram hotărât să mă las după Cupa Mondială, dar cum nu mai participăm, plus că au apărut și niște probleme medicale, am hotărât că e timpul să pun punct. Îmi doresc să stau mai mult timp cu familia, copiii cresc... Inima mea va rămâne însă tot timpul alături de băieți, îi voi încuraja și îi voi susține indiferent de situație", a declarat Andrei pentru siteul federației. El a adunat 35 de selecții pentru România, debutând contra Portugaliei, în 2012. 

100 de selecțiia adunat Vali Calafeteanu după meciul de ieri. E al treilea "stejar" care atinge această bornă, după Vlaicu și Fercu

 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1600326643376981
Bogdan Dăbuleanu  •  10 Februarie 2019, 13:58

Nu pot sa fi furibund în fața unei echipe că a Georgiei. Atât s-a putut. Rugbyul în România este slab finanțat și limitat. Eu zic că este un rezultat acceptabil. Probabil ăsta ne va fi nivelul pentru inca 10 ani. Dacă se dorește performanță trebuie investit acum in copii. Am speranța că o să ne revenim la nivelul de acum 30 - 40 ani. Hai România !!!

tipsy
tipsy  •  09 Februarie 2019, 20:22

Suntem intr'un moment greu, eu ma asteptam sa pierdem mai rau. Baietii au dat totul, ca intotdeauna. O sa fie un an dificil, dar sa speram ca reusim sa construim ceva.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează