SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Nord si Sud

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 octombrie 2007 00:00

"Sferturile" Cupei Mondiale de azi si miine sint o batalie intre emisfere. Una in care cei din sud sint favoriti

Noua Zeelanda si Franta sperau sa dea piept in finala. Calcul eronat. Ciocnirea lor se va produce mai repede, in "sferturi", si dincolo de Canalul Minecii, la Cardiff. "Cocosii", gazde ale Cupei Mondiale, incearca sa nu acuze socul dezamagirii de a nu juca pe teren propriu. Principala lor problema pentru meciul de azi este cum sa contracareze stilul ofensiv al All Blacks. "Am realizat un lucru: avem nevoie de un mijlocas la deschidere sau un centru cu joc bun de picior, care sa gaseasca 22-ul lor din 22-ul nostru", a explicat antrenorul francez Bernard Laporte.

Neozeelandezii nu par impresionati. Vedeta Dan Carter, care s-a recuperat dupa o accidentare la picior, replica sec: "Ne-am dat seama ca asa vor sa joace din lotul pe care l-au ales. E alegerea lor, dar e bine pentru noi". Aripa Joe Rokocoko spune ca e pregatit pentru orice vor propune francezii pe teren. "Sint gata! stiu doar ca nu putem permite acele mici greseli la prinderea mingilor inalte", avertizeaza el. Ce va fi in realitate vom vedea azi, de la ora 22:00.

Celalalt "sfert" de astazi e o reeditare a ultimei finale a CM: Australia versus Anglia, de la ora 16:00. si in primul, si in al doilea meci, favorite sint cotate echipele din emisfera australa. Noua Zeelanda cauta un nou titlu mondial de 20 de ani, in timp ce Australia e singura natiune care l-a cucerit in doua rinduri. Anglia e campioana en titre, iar Franta fosta dubla finalista. Oricine ar fi considerat favorit, vor fi meciuri de orgoliu si de ambitie!

Mijlocasii la gramada Jean-Baptiste Elissalde (Franta, stinga) si Byron Kelleher (Noua Zeelanda, dreapta) vor avea si ei azi duelul lor / Foto: AFP


Programul "sferturilor"
Azi
ora 16:00 Australia-Anglia
ora 22:00 Noua Zeelanda-Franta

Miine
ora 16:00 Africa de Sud-Fiji
ora 22:00 Argentina-Scotia

Record Catt
Experimentatul rugbyst englez Mike Catt (36 de ani) a fost desemnat titular pentru meciul de azi, cu Australia. El ii va lua locul lui Andy Farrell, accidentat la picior. Catt, care a debutat la Cupa Mondiala in 1995, va juca pentru a patra oara in "sferturi", egalind recordul ce-i apartine compatriotului sau Jason Leonard.

Playtech: Se schimbă banii din septembrie 2021. Ce se întâmplă cu bancnota de 200 de lei


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează