RUGBY    •   RUGBY EUROPE

Pedepse dure pentru rugbyștii spanioli! Comisia Judiciară i-a sancționat după ce au ratat calificarea la CM

FOTO: Guliver/GettyImages

FOTO: Guliver/GettyImages

Marti, 17 Aprilie

Comisia Judiciară a Rugby Europe s-a întrunit azi pentru a discuta scandalul legat de meciul Belgia - Spania, disputat pe 18 martie.Comisia a decis suspendarea mai multor jucători spanioli care au avut reacții dure la adresa arbitrului partidei cu Belgia, Vlad Iordăchescu.

Guillaume Rouet - suspendare 36 săptămâni
Sébastien Rouet - suspendare 36 săptămâni
Pierre Barathere - suspendare 14 săptămâni
Lucas Guillaume - suspendare 14 săptămâni
Mathieu Belie - suspendare 14 săptămâni

Ce s-a întâmplat

Spania a pierdut meciul cu Belgia, 10-18, și a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial din 2019, urmând să joace baraj. Astfel, România s-a calificat direct. După meci, spaniolii au acuzat prestația arbitrului român Vlad Iordăchescu, spunând că acesta a luat mai multe decizii eronate împotriva lor.

Comentarii (17 ) Adaugă comentariu

engelmaschine  •  18 Aprilie 2018, 16:22

La rugby cei mai multi arbitri au o meserie pe langa activitatea de arbitraj. De aceea programarile se fac cu destul de mult timp inainte. In plus, in perioada in care s-a jucat acest meci (de fapt tot turneul campionatului european de rugby) este o perioada de varf: 6 Nations, cupe europene si in plus campionatele nationale din tarile cu rugby consacrat nu se opresc. Asa incat nici arbitri buni nu sunt foarte usor de gasit. In plus sunt foarte rare cazurile, daca nu inexistente, cand la rugby se recuza un arbitru. Cred ca spaniolii nici macar nu sperau sa-l schimbe cand au cerut acest lucru, doreau doar sa puna presiune pe el. Iar Vlad Iordachescu este un arbitru ok, care chiar daca nu a facut un arbitraj grozav, pentru ca n-ai cum sa arbitrezi magistral un meci mizer, n-a anulat eseuri valabile cum am patit-o noi sau rusii.

maxp  •  18 Aprilie 2018, 14:42

Postat de ray51 pe 18 Aprilie 2018, 11:50

Pana la urma ne-am calificat ori ba !?!

Ne-am calificat demult, din ziua meciului Belgia-Spania. Ca unii si-au facut publicitate creand o situatie asa zisa controversata e cu totul altceva.

Necula Daniel  •  18 Aprilie 2018, 12:33

100%mergem la mondiale.era un fapt..acum confirmat de irb,prin neluarea unei decizii impotriva Romaniei.abia astept sa merg prin oras cu tricolorul pe umeri si pictat pe fata

Vezi toate comentariile (17)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase