SPORTURI  »  RUGBY  »  REFORMĂ

Revoluție totală anunțată în rugbyul mondial » Ce se întâmplă cu România

World Rugby, organizația internațională care reglementează regulamentul și competițiile, a aprobat un nou calendar competițional. Începând cu anul 2027, Cupa Mondială de rugby va avea la start 24 de echipe în loc de 20.
World Rugby, organizația internațională care reglementează regulamentul și competițiile, a aprobat un nou calendar competițional. Începând cu anul 2027, Cupa Mondială de rugby va avea la start 24 de echipe în loc de 20.

Articol de - Publicat marti, 24 octombrie 2023 18:54 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 10:50

World Rugby, organizația internațională care reglementează regulamentul și competițiile, a aprobat un nou calendar competițional. Începând cu anul 2027, Cupa Mondială de rugby va avea la start 24 de echipe în loc de 20.

Consiliul World Rugby a pus la cale o adevărată revoluție în sportul cu balonul oval. Cupa Mondială va fi extinsă, va avea 24 de echipe la start. La ediția următoare, din Australia, ele vor fi distribuite în 6 grupe a câte 4 echipe. Urmează direct optimile de finală.

Reformă totală în rugbyul mondial

 Paradoxal, deși sunt mai multe echipe la start, durata turneului se va scurta cu o săptămână, informează Reuters

Cupa Mondială din 2023 a fost incredibilă și a demonstrat pasiunea și potențialul celor mai bune 10-12 națiuni. Dar e inacceptabil să ne mulțumim cu asta, e inacceptabil să nu ne dorim mai mult
- Bill Beaumont, șeful World Rugby

52 de meciurise vor desfășura la următorul Mondial, cu patru mai multe decât la cel de anul acesta

Nu este singura modificare majoră venită în sprijinul națiunilor mici, aflate în curs de dezvoltare. 

Începând cu anul 2026, va fi introdus un nou concept de Nations League, cu 12 echipe aflate în eșalonul de elită. Din 2030, Liga Națiunilor va avea un sistem în care națiunile pot retrograda/promova. 

Din primele informații, la start vor fi regăsite echipele din „Six Nations” și „Rugby Championship” (fostul Turneu al celor Trei Națiuni”). Fiji și Japonia vor completa locurile libere.

  • Cine va concura în primul eșalon din Nations League: Africa de Sud, Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Anglia, Franța, Irlanda, Italia, Scoția, Țara Galilor, Fiji și Japonia.

Vești bune pentru România

World Rugby încă nu a anunțat cum vor fi distribuite cele 4 locuri suplimentare de la Cupa Mondială, dar pentru România ar putea fi o șansă în plus. Cel puțin un loc din cele 4 suplimentare ar putea ajunge la Europa sau la un baraj inter-continental care ar implica o echipă din Europa. Eugen Apjok (51 de ani), selecționerul „stejarilor”, cerea o astfel de modificare într-un discurs ținut în Franța. 

Am avut o întâlnire la Paris în luna iulie, apoi una la Londra. Toată lumea a spus același lucru. E foarte greu să concurezi la acest nivel, după 4 ani în care nu înfrunți nicio echipă din primul eșalon. Ca să crești ai nevoie de astfel de partide. 

Țin minte că România a cerut, înainte de Mondialul din 2015, timp de 4 ani să jucăm un meci test cu o echipă din primul eșalon. Nu s-a întâmplat, apoi am jucat în 4 zile cu Franța și Irlanda. Aceeași situație a fost și la Cupa Mondială de acum, când am jucat cu Irlanda, Africa de Sud și Scoția. Cred că toată lumea din eșalonul secund dorește asta. Știm, trebuie să fim onești, e o diferență mare. Dar cum o poți reduce dacă nu simți intensitatea an de an? 

Din acest gen meciuri înveți multe, progresezi, înțelegi unde te afli. Chiar dacă poate fi dureros! Avem nevoie de mai multe meciuri tari. Băieții trebuie să muncească și să pună în practică totul. Sper să facem pașii corecți în perioada următoare!
- Eugen Apjok

În plus, România, care acum ocupă locul 20 în ierarhia mondială, ar putea intra într-o eventuală Ligă B din viitoarea Nations League.

VIDEO. Criticile lui Eugen Apjok la adresa condițiilor din rugby-ul românesc: „Nu avem nici măcar stadionul nostru!”

Citește și alte știri din sportul internațional: 

TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel: „Sportiva cere ca decizia dată de ITIA să fie ignorată și ca sancțiunea să-i fie redusă”

Giannis Antetokounmpo și-a prelungit contractul cu Milwaukee Bucks » Grecul a devenit cel mai bine plătit jucător din NBA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
MaxiP
MaxiP  •  25 Octombrie 2023, 11:12
Postat de belane pe 24 Octombrie 2023, 19:19

Eu zic sa nu ne bucuram fiindca nici cu 24 nu suntem siguri ca vom prinde. Pai hai sa vedem un pic logic lucrurile : Romania clar se afla evident in declin in ceea ce priveste fortele din Tier 2, Georgia si Portugalia dupa ultimul campionat mondial sunt clar peste noi, joaca cu totul si cu totul altceva, Spania multi zic ca sunt de valoarea noastra c-un mic avantaj catre noi ca vezi Doamne avem experienta si traditie mai mare, eu zic fals, Spania ne-a depasit in calificarea trecuta si cu siguranta ne va depasi mai rau intr-un 1 sau 2, fiindca vine din urma generatia care acum 2 ani era U-18, generatie a Spaniei care a batut Romania U-18 cu 102-0, repet 102 la ZERO la campionatul european sau mondial din 2021, nu-mi mai aduc aminte exact. Apoi ai tari ca Olanda si Belgia care emit si ele pretentii si incep sa naturalizeze pe banda rulanta (chiar zilele trecute vazusem Olanda ca participa la C.M. de cricket ? cricket ?! m-am minunat ! iar din toata echipa de 11 aveau cativa olandezi, restul naturalizati). Si acum depinde daca Europa mai primeste vreun loc in plus ! Ca Asia, Africa si chiar America in general sigur vor cere mai mult (doar nu mai lasa Canada si SUA pe dinafara)...s-ar putea sa fie 1 loc Africa, 1 loc Asia, 1 loc America si 1 Europa dar daca America se va separa in Nord si Sud, caci acum merg la comun, s-ar putea Europa sa nu mai pimeasca nimic ?!

O sansa in plus sa prindem si urmatorul turneu final, dar categoric nu o garantie. Cu sistemul vechi, parea efectiv imposibil sa mai speram, vorba ta, Georgia si Portugalia mult peste, era cu Spania o lupta pentru un baraj care oricum nu era o formalitate. Asa poti prinde barajul si cu locul 4, chiar te poti califica probabil cu locul 3... e o sansa. Insa, nu are nicio legatura cu nivelul si conditiile rugbyului romanesc, fara modificari clare, e oricum o simpla amanare a inevitabilului, pentru ca altii dezvoltandu-se si tu ramanand in paragina, nu va mai tine mult. Oricum s-ar putea sa fie tardiv pentru a mentine o serie, macar pentru a reveni candva ar trebui incepute niste lucruri. Si e foarte posibil sa revina si Rusia, deci categoric chiar si cu 4 locuri de calificare, va fi o lupta. Realitatea e ca la momentul actual, progresiv de la an la an, pare ca de la obiectivul de a castiga acel nations league, ajungem sa ne dorim sa ne mentinem in primul esalon.

Supersonick13
Supersonick13  •  25 Octombrie 2023, 10:43

Si apropo in prima divizie se lauda cu 12 echipe si el a pus 13 :)))

paolo12
paolo12  •  25 Octombrie 2023, 07:26

Bravo, jurnalistule Adrian Jitea, continua pe linia asta, ești jale de bun!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează