SPORTURI  »  RUGBY  »  INAUGURARE

OFICIAL A fost anunțat primul meci de pe noua arenă „Arcul de Triumf”: „O veste extraordinară!”

Stadionul „Arcul de Triumf” va fi inaugurat oficial pe 3 iulie, cu meciul-test de rugby România - Argentina. Partida va începe la ora 21:00 și va fi transmisă de TVR 1.
Stadionul „Arcul de Triumf” va fi inaugurat oficial pe 3 iulie, cu meciul-test de rugby România - Argentina. Partida va începe la ora 21:00 și va fi transmisă de TVR 1.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 iunie 2021 22:38 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 23:08

Stadionul „Arcul de Triumf” va fi inaugurat oficial pe 3 iulie, cu meciul-test de rugby România - Argentina. Partida va începe la ora 21:00 și va fi transmisă de TVR 1.

  • România și Argentina se întâlnesc la București după 29 de ani. Ultimul meci disputat în Capitală: 1992, când sud-americanii s-au impus cu scorul de 21-18.
  • Argentina e pe locul 9 în clasamentul mondial, România pe 18.

Naționala de rugby a României a disputat ultimul meci pe „Arcul de Triumf” în 2017. Apoi, stadionul a intrat în plin proces de reconstrucție.

România - Argentina, primul meci pe „Arcul de Triumf” după reconstrucție

„Este o veste extraordinară pentru toţi iubitorii rugbyului, Stejarii revin acasă, mai mult, revin într-un meci de cel mai înalt nivel, cu una dintre cele mai bune echipe din lume!

Doresc să mulţumesc ministrului Carol - Eduard Novak şi oficialilor Ministerului Tineretului şi Sportului pentru că au făcut posibilă disputarea acestui meci aici, iniţiind demersuri la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei care fusese închiriată de forul european pentru antrenamentele echipelor la Euro 2020”, a declarat preşedintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Pe 4 decembrie 2020 s-a realizat recepţia stadionului „Arcul de Triumf”, care a costat, în total, 37 de milioane de euro. Este a doua arenă construită special pentru Euro 2020 și finalizată, după „Steaua”.

România s-a angajat să modernizeze încă două arene, „Rapid”, foarte aproape de finalul lucrărilor,, şi „Dinamo” - proiect aflat în aer.

Doar naționala Ucrainei s-a pregătit pe „Arcul de Triumf” la Euro 2020.

Caracteristici stadion „Arcul de Triumf”

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de rugby, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP

VIDEO. Gică Popescu: „Stadionul Arcul de Triumf are cel mai modern centru de recuperare din tot ce-am văzut!”

Citește mai multe știri de actualitate:

Nemții nu renunță în scandalul LGBTQ » Noul plan al primarului din Munchen pentru meciul cu maghiarii: „Să-i fie clar Ungariei!”

Contre între antrenorii de legendă ai României » Anghel Iordănescu: „E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (6)
fibra
fibra  •  23 Iunie 2021, 13:23

Pana pe 3 iulie mai sunt 10 zile.Cum se pot procura bilete ,in ce conditii?

paolo11
paolo11  •  23 Iunie 2021, 06:15

Poate cineva sa spună ce a făcut petrache pentru sportul romanesc în ultimii 5 ani?

kaloogarele
kaloogarele  •  23 Iunie 2021, 00:55

Mai la deal scrieti ca se joaca in groapa! De ce nu sinteti seriosi? Chiar ma enervasem citind stirea aia

Vezi toate comentariile (6)
Comentează