SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA - ITALIA

FOTO Naționala României, umilită de Italia pe „Arcul de Triumf”!

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2022 22:56 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 23:00

Naționala de rugby a României a pierdut categoric amicalul cu reprezentativa similară a Italiei, scor 13-45 pe „Arcul de Triumf” din Capitală.

  • Stadionul „Arcul de Triumf” a găzduit cel mai atractiv meci de rugby de la inaugurare. Pentru prima oară în ultimii 18 ani, naționala noastră a înfruntat la București puternica selecționată a Italiei.

Căldură mare în București, în jur de 30 de grade. Condiții, așadar, nefavorabile rugbyștilor, cărora li s-a acordat o pauză de hidratare la 15 minute. În debutul întâlnirii, Florin Vlaicu a fost eroul nostru, transformând două lovituri de pedeapsă. Din păcate, jocul pentru noi s-a oprit, practic, în minutul 24.

În special spre finalul primei părți, când „Stejarii” au cedat și din punct de vedere fizic, Italia a întors radical soarta partidei. Eseuri în dreptul lui Tommaso Allan și Menoncello și două transformări semnate de același Allan, care a și ratat uluitor o lovitură de 3 puncte în minutul 19. Avans de 13 puncte la pauză în favoarea Italiei.

România nu s-a trezit în actul secund și a fost masacrată! Ser și Butnariu au acuzat accidentări, în timp ce raportul eseurilor a fost de 7-1 în final pentru Italia. Fizic n-am mai existat odată cu trecerea timpului, iar scorul a luat proporții rușinoase.

72este minutul în care Vlad Neculau a fost eliminat. Jucătorul de la Timișoara a împlinit azi 24 de ani

FINAL » România - Italia 13-45

+16 FOTO
  • Final.
  • România nu mai contează pe teren, Italia face scor și termină partida cu un om în plus pe teren după cartonașul roșu încasat de Neculau.
  • Paolo Garbisi reușește un eseu la debut, și cu ajutorul lui Apostol, lejer în defensivă.
  • Iese cu greu de pe gazon și Tudor Butnariu, accidentat.
  • Accidentare în tabăra României. Dragoș Ser părăsește terenul imobilizat pe targă, dar le face semn spectatorilor că este în regulă.
  • Start în repriza secundă.
     
  • Pauză.
  • Tommaso Allan se revanșează după o ratare rarisimă și izbutește un eseu, 10-6 Italia.
  • Poziție centrală pentru Vlaicu, iar „decarul” României ne readuce în avantaj.
  • Tommaso Menoncello semnează primul eseu al meciului și răstoarnă tabela. Înainte, Vlaicu ratase o transformare - bară.
  • Vlaicu transformă o lovitură de pedeapsă și îi aduce pe „Stejari” în avantaj.
  • A început partida. Aproximativ 4.000 de spectatori sunt prezenți pe Arcul de Triumf.

Lotul României pentru amicalul cu Italia

  • 1. Vasile Balan (CSA Steaua), 2. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 3. Victor Leon (Colomiers), 4. Marius Iftimiciuc (Perigeux), 5. Marius Antonescu (USBPA), 6. Vlad Neculau (SCM USAMVB Timișoara), 7. Dragoș Ser (CSA Steaua),8. Mihai Macovei (Colomiers) (C), 9. Gabriel Rupanu (SCM USAMVB Timișoara), 10. Florin Vlaicu (SCM USAMVB Timișoara), 11. Adrian Apostol (CSM Știința Baia Mare), 12. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 13. Taylor Gontineac (Rouen), 14. Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), 15. Marius Simionescu (CS Dinamo)
  • Rezerve: 16. Iulian Harțig ( Club Alcobendas Rugby), 17. Alexandru Savin (SO Chambery), 18. Alexandru Gordaș (CS Dinamo), 19. Andrei Toader (CS Dinamo), 20. Kamil Sobota (CSA Steaua), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Alexandru Bucur (SCM USAMVB Timișoara), 23. Sioeli Lama (CSA Steaua)
  • Antrenor: Andy Robinson

„Stejarii” sunt calificați la Cupa Mondială

Naționala României va participa la CM 2023, după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător sud-african care nu a îndeplinit condițiile de eligibilitate pentru a evolua sub steagul ibericilor.

În aprilie 2022, naționala Spaniei a fost descalificată pentru că l-a folosit în două partide pe pilierul sud-african Gavin Van den Berg. Acesta a încălcat regula conform căreia ar fi trebuit să locuiască cel puțin 10 luni pe teritoriul Spaniei în ultimii 3 ani dinaintea obținerii cetățeniei, iar ibericii au pierdut 10 puncte.

Spania a făcut apel, dar decizia a fost menținută de o comisie independentă.

România a fost distribuită în grupa B la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. Adversare ar urma să fie Africa de Sud, Irlanda, Scoția și încă o formație din zona Asia/Pacific.

9 participăriare România la Cupa Mondială, ratând doar ediția din 2019, când a utilizat un jucător neeligibil

Citește și alte știri din sport:

David Popovici a exclus total din meniu un aliment extrem de popular! Cum arată micul dejun al campionului

Emma Răducanu și sponsorii ei » Cum au explodat veniturile jucătoarei cu origini românești după US Open 2021 + cât câștigă din contractele de sponsorizare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
emil1986
emil1986  •  04 Iulie 2022, 14:49
Postat de MaxiP pe 04 Iulie 2022, 10:20

Asa este, asta zic și eu, străinii vin și apoi pleacă, o strategie de producție desăvârșită! Ceea ce nu înțelegi este ca nu vorbesc de locuri bugetate, m-am legat de faptul ca nu dau examene, ceea ce e pana la urma în principiul facultăților care cer examen de admitere. Sunt pur și simplu folosiți ca unelte de finanțare. Și știi ce mai fac, plătesc șpăgi la greu ca să își termine facultățile, oamenii minunați de care vorbești tu, oamenii din popor, în cazul de fata profesori universitari, și-au făcut un obicei din a nu-i trece la examene fără câteva sute de euro. Bineînțeles ca situația este cunoscuta și nu interesează pe nimeni. Dacă eu sunt aur ist când spun ca marea majoritate a poporului face smecherii și dau de 30 de ani vina pe asa zisa conducere... Ok, eu ce sa zic?! Da apropo tu ce ești, PNL-ist, usr-ist, sunt chiar curios cu ce ai tupeul sa te lauzi, ca vad ca mulți ii condamnați dar la o a doua impresie sunteți fanii unora dintre ei.

Iarasi bati campii, ca orice AUR-ist butonat de Sputnik. Ma omule, in toata lumea asta vin studenti sa-si faca studiile. Si romanii se duc la sstudii la Londra, Paris, in Olanda, in State sau mai stiu eu unde. De care productie vorbesti???!!!! Esti confuz, aberezi, rau, rau de tot, ca si idolii tai Sosoaca si Simion. Oamenii, strainii care vin sa studieze, isi platesc tot - studii, cazare, mancare. Ei nu fac altceva decat sa contribuie economic la bugetul facultatii/universitatii respective, si nu numai. Ce nu pricepi???!!!!Tu in ce secol traiesti, scuza-ma ca te intreb?

MaxiP
MaxiP  •  04 Iulie 2022, 10:20
Postat de emil1986 pe 03 Iulie 2022, 20:12

Dimpotriva, de cei care conduc trebuie sa ne legam, pentru ca ei fac legile, de fapt le fac in favoarea lor sa scape, unii dintre ei de puscarie. Le fac pentru ca ei sa traiasca bine, iar noi, poporul sa traim la minim si sa muncim pentru ei. Spui niste bazaconii de te doare capul. Cine ti le-a bagat in cap Sosoaca si Simion? Cum poti spune ca strainii le ia locul romanilor in facultati????!!! Ei vin la noi, isi platesc studiile, iar la finalul studiilor se intorc la ei in tara in marea lor majoritate. Locurile bugetate sunt numai si numai pentru romani. Scuza-ma ca-ti spun, onsa ai o mentalitate 100% AUR-ista, adica care n-are nicio legatura cu realitatea. Hai sa traiesti si sa fii iubit!

Asa este, asta zic și eu, străinii vin și apoi pleacă, o strategie de producție desăvârșită! Ceea ce nu înțelegi este ca nu vorbesc de locuri bugetate, m-am legat de faptul ca nu dau examene, ceea ce e pana la urma în principiul facultăților care cer examen de admitere. Sunt pur și simplu folosiți ca unelte de finanțare. Și știi ce mai fac, plătesc șpăgi la greu ca să își termine facultățile, oamenii minunați de care vorbești tu, oamenii din popor, în cazul de fata profesori universitari, și-au făcut un obicei din a nu-i trece la examene fără câteva sute de euro. Bineînțeles ca situația este cunoscuta și nu interesează pe nimeni. Dacă eu sunt aur ist când spun ca marea majoritate a poporului face smecherii și dau de 30 de ani vina pe asa zisa conducere... Ok, eu ce sa zic?! Da apropo tu ce ești, PNL-ist, usr-ist, sunt chiar curios cu ce ai tupeul sa te lauzi, ca vad ca mulți ii condamnați dar la o a doua impresie sunteți fanii unora dintre ei.

emil1986
emil1986  •  03 Iulie 2022, 20:12
Postat de MaxiP pe 03 Iulie 2022, 18:10

Ne tot legam de cei ce conduc, uitam însă de unde se trag. Și realitatea cea mai sumbra e ca se trag dintre noi. Crede-mă ca am văzut de zeci de ori mai mulți șpăgari între oamenii de rand decât cei de la conducere, evident, procentual fiind mai mulți, de la oameni care fura puțin ca atâta pot, la oameni care reușesc sa strângă sume bunicele la negru. Problema la noi e ca toți își vad interesul, nu vad lucrurile în perspectiva, nu vad ca mărunțișul furat azi se va întoarce mâine împotriva lor la nivel economic. Pe 90% din angajați ii prostești cu sporuri și bonusuri și vor ajunge sa plângă la pensie, dar toți sar și se angajează 0e salarii de nimic și pe posibilitatea unor mici artificii pentru a face bani pe termen scurt. Eu sunt pe un principiu, dacă ai făcut o facultate, dacă ai un statut, nu accepta toate prostelile, nu te du pe bani de nimic ca e mai bine decât nimic, cauta pana găsești ceva mulțumitor, nu merge pe ciubuc uri și ***i și etc. Pana vom schimba aceasta mentalitate, angajatorului ii convine. Fa gura când îți ia străinul locul într-o facultate fără sa dea examen pentru ca contribuie. Știu, e greu, alții nu fac asa, dar doar asa poți schimba ceva.

Dimpotriva, de cei care conduc trebuie sa ne legam, pentru ca ei fac legile, de fapt le fac in favoarea lor sa scape, unii dintre ei de puscarie. Le fac pentru ca ei sa traiasca bine, iar noi, poporul sa traim la minim si sa muncim pentru ei. Spui niste bazaconii de te doare capul. Cine ti le-a bagat in cap Sosoaca si Simion? Cum poti spune ca strainii le ia locul romanilor in facultati????!!! Ei vin la noi, isi platesc studiile, iar la finalul studiilor se intorc la ei in tara in marea lor majoritate. Locurile bugetate sunt numai si numai pentru romani. Scuza-ma ca-ti spun, onsa ai o mentalitate 100% AUR-ista, adica care n-are nicio legatura cu realitatea. Hai sa traiesti si sa fii iubit!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează